Pratitelji Tatjane Popović na Instagramu dugo su iščekivali recept za tu predivnu tortu, pa su je vrlo brzo u komentarima zasuli komplimentima nazivajući je, između ostalog, fenomenalnom i fantazijom.

Po originalnom receptu idu dvije file, ja sam filu s pudingom izbacila jer je ljepša bez nje. Nema brašna, koštunjavo voće možete staviti po izboru, bademe, orahe ili lješnjake. Ja je pravim s pečenim sjeckanim lješnjacima, otkrila je Tatjana o svojoj famoznoj torti Najljepše želje.

'Po originalnom receptu idu dvije file, ja sam filu s pudingom izbacila jer je torta ljepša bez nje' Foto: Instagram@tanjas.sweet.house

Želite li i vi napraviti ovu božanstveno kremastu tortu slijedite recept u nastavku.

Torta Najljepše želje – sastojci:

Za kore:

  • 5 bjelanjaka
  • 125 g šećera
  • 125 g pečenih sjeckanih lješnjaka

Za filu:

  • 20 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 375 g maslaca
  • 200 g pečenih sjeckanih lješnjaka

Za preljev:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 žlice ulja
  • 30 g maslaca

Nakon stavljanja preljeva, po želji tortu pospite lješnjacima Foto: Instagram@tanjas.sweet.house

Torta Najljepše želje – priprema:

  1. Umutite pet bjelanjaka pa postepeno dodajte 125 grama šećera. Kada dobijete čvrstu masu dodajte 125 grama pečenih sjeckanih lješnjaka i promiješajte žlicom.
  2. Pleh promjera 28 cm obložite papirom za pečenje. Koru pecite na 190 stupnjeva 15 minuta. Ispecite četiri takve kore.
  3. Umutite 20 žumanjaka s 250 grama šećera pa prebacite da se skuhaju na pari. Filu ohladite te posebno umutite 375 grama maslaca. U dobro ohlađenu filu dodajte maslac pa malom brzinom umutite da se sjedini.
  4. Podijelite filu na dva dijela te u jednu polovicu dodajte 200 grama pečenih sjeckanih lješnjaka. Redajte na slijedeći način: kora fila bez lješnjaka, kora fila s lješnjacima, treća kora fila s lješnjacima, četvrta kora fila bez lješnjaka.
  5. Otopite na pari 200 grama mliječne čokolade te dodajte dvije žlice ulja i 30 grama maslaca. Nakon stavljanja preljeva, po želji tortu pospite lješnjacima.

Čokolada mora biti ohlađena te preporučujem kada filate tortu ostaviti je u frižideru 30 minuta, pa tek onda prelijte s ohlađenom čokoladom, savjetuje Tatjana Popović čije slatke i slane recepte možete pronaći na Instagram profilu tanjas.sweet.house.

Recept za božanstveno kremastu tortu Najljepše želje food blogerice Tatjane Popović Foto: Instagram@tanjas.sweet.house

Isprobajte i druge recepte za kremaste torte i kolače:

Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka

Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem

Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

"Trostruki užitak": Recept za omiljene kremaste kocke

U slast!