Pratitelji Tatjane Popović na Instagramu dugo su iščekivali recept za tu predivnu tortu, pa su je vrlo brzo u komentarima zasuli komplimentima nazivajući je, između ostalog, fenomenalnom i fantazijom.
Po originalnom receptu idu dvije file, ja sam filu s pudingom izbacila jer je ljepša bez nje. Nema brašna, koštunjavo voće možete staviti po izboru, bademe, orahe ili lješnjake. Ja je pravim s pečenim sjeckanim lješnjacima, otkrila je Tatjana o svojoj famoznoj torti Najljepše želje.
'Po originalnom receptu idu dvije file, ja sam filu s pudingom izbacila jer je torta ljepša bez nje' (Foto: Instagram@tanjas.sweet.house)
Želite li i vi napraviti ovu božanstveno kremastu tortu slijedite recept u nastavku.
Torta Najljepše želje – sastojci:
Za kore:
- 5 bjelanjaka
- 125 g šećera
- 125 g pečenih sjeckanih lješnjaka
Za filu:
- 20 žumanjaka
- 250 g šećera
- 375 g maslaca
- 200 g pečenih sjeckanih lješnjaka
Za preljev:
- 200 g mliječne čokolade
- 2 žlice ulja
- 30 g maslaca
Nakon stavljanja preljeva, po želji tortu pospite lješnjacima (Foto: Instagram@tanjas.sweet.house)
Torta Najljepše želje – priprema:
- Umutite pet bjelanjaka pa postepeno dodajte 125 grama šećera. Kada dobijete čvrstu masu dodajte 125 grama pečenih sjeckanih lješnjaka i promiješajte žlicom.
- Pleh promjera 28 cm obložite papirom za pečenje. Koru pecite na 190 stupnjeva 15 minuta. Ispecite četiri takve kore.
- Umutite 20 žumanjaka s 250 grama šećera pa prebacite da se skuhaju na pari. Filu ohladite te posebno umutite 375 grama maslaca. U dobro ohlađenu filu dodajte maslac pa malom brzinom umutite da se sjedini.
- Podijelite filu na dva dijela te u jednu polovicu dodajte 200 grama pečenih sjeckanih lješnjaka. Redajte na slijedeći način: kora fila bez lješnjaka, kora fila s lješnjacima, treća kora fila s lješnjacima, četvrta kora fila bez lješnjaka.
- Otopite na pari 200 grama mliječne čokolade te dodajte dvije žlice ulja i 30 grama maslaca. Nakon stavljanja preljeva, po želji tortu pospite lješnjacima.
Čokolada mora biti ohlađena te preporučujem kada filate tortu ostaviti je u frižideru 30 minuta, pa tek onda prelijte s ohlađenom čokoladom, savjetuje Tatjana Popović čije slatke i slane recepte možete pronaći na Instagram profilu tanjas.sweet.house.
Recept za božanstveno kremastu tortu Najljepše želje food blogerice Tatjane Popović (Foto: Instagram@tanjas.sweet.house)
Isprobajte i druge recepte za kremaste torte i kolače:
U slast!