Na njezinom Instagram profilu Moni's Kitchen mogu se pronaći recepti za brze i fine deserte, svakodnevne obroke, torte za posebne prilike i još mnogo zanimljivih slastica.
Monikina brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama, a i vrlo je fotogenična, pogotovo kada je se fotografira uz tulipane, kako ju je i fotografirala blogerica Monika.
Ova prhka tortu radi se od podloge, kreme i pjenice (Foto: Moni´s Kitchen)
Ova se torta sastoji od podloge, kreme i pjenice, a njezina izrada zaista je vrlo jednostavna. Poslužite je nakon nedjeljnog ručka, kada vam dođu gosti i u svakoj prilici kada se zaželite slatkog.
Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka food blogerice koja svoje recepte objavljuje pod imenom Moni's Kitchen pronađite u nastavku.
Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – sastojci:
Podloga:
- 150 g brašna
- 2 žlice šećera
- 75 g maslaca
- 1 jaje
- pola žlicice praška za pecivo
Krema
- 500 g sira (ili sirnog namaza)
- 250 g slatkog vrhnja
- 2 pudinga od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 3 žumanjka
Pjenica
- 3 bjelanjka
- 2 žlice šećera
Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – postupak:
- Sve sastojke za tijesto sjedinite, te u kalup promjera 26 centimetara utisnite na dno i stranice.
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte sir, vrhnje te prašak za puding rastvoren u mlijeko.
- Prelijte preko biskvitne podloge i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
- Bjelanjke i šećer pjenasto izmiksajte te dodajte na kraju na žutu kremu i zapecite 10 minuta.
Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama (Foto: Moni´s Kitchen)
Inspirirajte se ostalim receptim za brze i fine deserte:
U slast!