Tko još može odoljeti slasnim okruglicama iz kojih sir curi na sve strane? Još kad se posluže uz najdraži nam umak, možemo uživati u zalogajima koji će nam popraviti raspoloženje.

Vikend je pred vratima, stoga bi vam se mogao svidjeti recept za zalogaje koji su gotovi za tren oka i tako dobro pašu kad se skupi ekipa. Osim toga, ako se ovaj vikend želite ušuškati pod dekicu i upaliti najdraži film, ove će slasne kuglice dodatno uljepšati atmosferu.

Kuglice od sira – sastojci:

  • 300 g brašna
  • 240 ml mlijeka
  • sir po želji

Kuglice od sira – priprema:

  1. Mlijeko stavite kuhati i kad zakuha, uklonite s vatre i dodajte brašno.
  2. Zamijesite malo tvrđe tijesto pa ga podijelite na kuglice željene veličine – što manje, to slađe!
  3. U svaku kuglicu stavite kockicu sira pa ponovno oblikujte kuglicu.
  4. Pržite u dubokom ulju do zlatne boje.
  5. Poslužite uz omiljeni umak.

Recept za slasne okruglice od sira s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku:

Ako želite napraviti nešto brzo, a neodoljivo za današnji ručak, provjerite ovaj recept Slane kuglice od sira i pistacije: Najbrži recept po mjeri ketogene dijete Recept za "vrtićke" knedle sa sirom koje se tope u ustima i brzo su gotove Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu Ove pogačice su tako mekane i ukusne, a trebat će vam samo dva sastojka Od ovoga ne može lakše, a ni brže: Recept za lisnatu pitu sa sirom

Dobar tek!