Ljeto je pred vratima pa su mnogi odlučili pripaziti na prehranu kako bi se što bolje osjećali na plaži. Bez obzira na to volite li zdravu hranu ili ne, recept koji smo danas pripremili zasigurno će vas oduševiti – zbog praktičnosti, ali i odličnog okusa.

Radi se o brzinskim pogačicama od samo dva sastojka koje gotovo da i nemaju kalorija, a odlično se slažu u slatkim i slanim kombinacijama. Možete ih ponijeti na posao ili zapakirati djeci za veliki odmor. Društvenim mrežama već neko vrijeme kruže recepti koji spajaju samo ova dva sastojka, a komentari su i više nego pozitivni.

Zdrave pogačice – sastojci:

  • 3 jaja
  • 80 g kremastog sira
  • Sol po želji

Zdrave pogačice – priprema:

  1. Umutite bjelanjke s malo soli.
  2. Žumanjke umutite posebno s malo soli i sirom.
  3. Smjesu sa žumanjcima polako dodati snijegu od bjelanjaka. Žumanjke dodajte sasvim polako, najbolje špatulom.
  4. Pleh obložiti papirom za pečenje pa žlicom smjesu stavljati na pleh. Pripazite da između svake pogačice bude razmak.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
  6. Poslužite kao sendvič ili po želji.
     

Recept za keto pogačice s nama je podijelila gastro-blogerica Helena Pudić iz Slavonije, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu.

Ako tražite još ideja za zdrave obroke, inspirirajte se receptom za zdravu pitu sa sirom, a u nastavku pronađite još recepata s malo kalorija.

Rolada od povrća i tune blogerice Helene Pudić Ako tražite ideju za zdravi i ukusni ručak, bacite oko na ovu genijalnu roladu bez brašna Ftines pita Jelene Marić Zdrava pita sa sirom od nekoliko sastojaka mogla bi postati omiljeni ručak Pita s tikvicama i zobenim Sa zobenim, tikvicama i brokulom: Recept za zdravu i hrskavu pitu Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Rolada od špinata Recept za jako ukusnu roladu od špinata koja se pravi jako brzo

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju