Ledeni brijeg je klasik koji uvijek prolazi. U originalu se pravi s bananama, a mi donosimo recept za verziju s malinama. Kombinacija kiselkastih malina i bijele čokolade savršena je poslastica za toplije dane, a priprema je vrlo jednostavna.
Ledeni brijeg s malinama – sastojci:
- 300 g plazma keksa u komadima + 200 ml mlijeka za natapanje keksa
Za kremu:
- 800 ml punomasnog mlijeka
- 3 vrećice pudinga s okusom vanilije ili slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 2 paketa vanilin šećera
- 120 g maslaca
- 150 g bijele čokolade za kuhanje
- 200 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje
Dodatno:
- 200 g malina
Ledeni brijeg s malinama – priprema:
- Pomiješati puding i šećer s decilitrom mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijati. Skuhati gusti puding uz neprestano miješanje. Gotovi puding prekriti prozirnom folijom i ohladiti.
- U ohlađeni puding umutiti maslac sobne temperature, a zatim dodati i otopljenu bijelu čokoladu.
- Formirati prvi sloj brijega tako da posložite četiri puta četiri keksa natopljena u mlijeku na dno posude. Paziti kako se keksi ne bi previše natopili jer će se onda raspasti. Premazati četvrtinom kreme i utisnuti polovicu malina.
- Sljedeći sloj brijega sastoji se od tri puta po četiri keksa. Ponovno ga premazati kremom pa utisnuti maline. Ponovite postupak – tako da u sljedećem sloju budu dva keksa, a u posljednjem sloju jedan keks.
- Kolač ukrasiti šlagom i voćem po izboru.
- Hladiti najmanje šest sati prije rezanja.
Recept za ledeni brijeg s malinama
Foto: Instagram@my.mili.cake.milena
Recept za ukusni ledeni brijeg s malinama s nama je podijelila food-blogerica Milena. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na instagramu, a ako tražite recept za obožavane klasike, kremaste kolače, torte ili savijače, inspirirajte se popisom s više od 100 različitih kolača na jednom mjestu.
Dobar tek!