Maline i čokolada spoj su kojem malo tko može odoljeti. A kad ih stavimo na podlogu od keksa, nastaje slastica za prste polizati. U nastavku možete pronaći recept za slasni tart koji nastaje u pola sata i ne zahtjeva puno truda, a rezultat je kiselkasto – slatka rapsodija.

 

Tart s malinama i čokoladom – sastojci:

Za podlogu:

  • 350 g mljevenog keksa
  • 125 g rastopljenog maslaca
  • 135 ml mlijeka

Za nadjev od malina:

  • 200 g malina
  • 1 žlica vode
  • Pola vrećice želatina + 1,5 žlica vode

Za čokoladni nadjev:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 300 g kinder čokoladice (ili neke druge čokolade s mliječnim punjenjem)
  • 3 žlice mascarponea

Tart s malinama i čokoladom – priprema:

  1. Pripremite podlogu od keksa. U mljeveni keks dodajte maslac i mlijeko, sve dobro promiješajte mikserom, utisnite u kalup i stavite u frižider dok pripremate nadjev od voća i kinder čokoladice.
  2. Pripremite sloj od malina. U maline dodajte vodu i stavite na vatru. Želatinu pripremite po uputama na vrećici, dodajte u maline i miješajte dok se ne otopi. Ostavite koju minutu da se prohladi pa dodajte na podlu od keksa. Vratite u frižider.
  3. Pripremite čokoladni sloj. Zagrijte do vrenja (ali ne da zakuha) slatko vrhnje pa vrelo prelijte preko kinder čokoladica. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi. Dodajte mascarpone, sve dobro promiješajte pa sipajte preko malina.
  4. Ohladite nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći.

Kinder tart s malinama Kinder tart s malinama blogerice Bobane s profila recepti_bajms (Foto: Instagram@recepti_bajms)

Jednostavni, a tako ukusni recept, s nama je podijelila food-blogerica Bobana Jovanović, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu te u nastavku:

Keks tart Tart od keksa: Brzi recept za fini kolač koji je gotov kad kažete "keks" Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Torta s malinama blogerice Katarine Paoletić „Ovo se mora probati“: Fensi tortu s malinama jednostavno je napraviti, a okus je senzacija Kolač od maka i šumskog voća blogerice Renate s profila detaljživota Kolač od maka i šumskog voća prava je fantazija, a priprema je puno lakša nego što izgleda Čokoladni kolač na čaše Čokoladni kolač na čaše: Desert koji ćete "smućkati" za samo pet minuta Brza torta s malinama blogerice Staše Najbrža torta s malinama: Recept za koji vam treba 15 minuta Torta s pistacijama, malinom i plazmom Pistacija, maline i plazma: Recept za tortu koja bi vam lako mogla postati nova omiljena Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić Sočni, ukusni, ma savršeni! Recept za čupavce s bijelom čokoladom i malinama

Dobar tek! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju