Od palačinki, cheesecakea i krafni do raznih drugih poslastica, namaz od pistacija postao je najpopularniji sastojak na internetu. Međutim, on je još uvijek dosta skup i nije baš tako lako dostupan.

Zbog toga vam donosimo jednostavan recept za domaći, kremast i nevjerojatno ukusan namaz od pistacija, koji možete lako sami pripremiti.

Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda dobit ćete savršen dodatak za razne slastice ili ga jednostavno možete namazati na kruh i uživati u okusu. Spremite ga u staklenku i uvijek imajte pri ruci ovaj pravi mali zeleni užitak!

Namaz od pistacija – sastojci:

  • 200 g neslanih, oguljenih pistacija
  • 2 žlice ulja (kokosovo, maslinovo, biljno…)
  • 100 ml masnijeg mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 g bijele čokolade

Namaz od pistacija – priprema:

  1. Neslane pistacije prvo prokuhajte 1-2 minute pa ostavite u vrućoj vodi desetak minuta kako bi se kožica lakše skinula. Nakon toga dobro ih oljuštite i osušite.
  2. U suhoj tavi na srednje jakoj vatri lagano tostirajte pistacije dok ne počnu otpuštati aromu. Pazite da ne zagore jer to može utjecati na okus.
  3. Pistacije prebacite u blender i dodajte 50 ml mlijeka te žlicu meda pa blendajte.
  4. Ostatak mlijeka i ulje dodajte bijeloj čokoladi pa otopite na laganoj vatri. Otopljenu čokoladu dodajte u blender.
  5. Na kraju dodajte prstohvat soli.
  6. Sve dobro izblendajte.
  7. Prebacite u hladnjak i ondje držite do korištenja.

U nastavku provjerite i naše recepte u koje možete ubaciti taj namaz od pistacija: 

Tri leće s pistacijom: Recept za kolač koji nazivaju najsočnijim na svijetu Mekane kao duša: Rolice s kremom od pistacija koje mame i izgledom i okusom

Ako tražite još ideja za jednostavne slastice, tradicionalne kolače, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu

U nastavku možete pronaći još jesenskih kolača. 

Ako volite kombinaciju keksa, čokolade i oraha, napravite ovaj jednostavni kolač iz djetinjstva Riječi su suvišne jer je ovo uvjerljivo najsočniji kolač sa šljivama koji smo isprobali Ma, bolji od sladoleda: Recept za ekspresni kolač s grizom i vanilijom Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Rolada s jabukama: Najlakši recept za fini kolač kojem nećete moći reći ne Ovaj recept je hit: Kolač od jabuka s jednim jajetom za koji vam ni pećnica ne treba

Dobar tek!