Zamijesiti lisnato tijesto u prošlosti je bio ogroman kulinarski izazov, a danas ga možemo kupiti u svakoj trgovini i puniti raznim nadjevima.
Bilo da klincima želite zapakirati slasnu grickalicu za veliki odmor ili počastiti prijatelje i obitelj tijekom večernjeg druženja, recept u nastavku mogao bi poslužiti kao inspiracija. Glavni adut ovog recepta je jednostavnost te činjenica da ga možete napraviti od samo dvaju sastojaka.
Lisnate rolice s pestom – sastojci:
- paket lisnatog tijesta
- pesto genovese
Lisnate rolice s pestom – priprema:
- Lisnato tijesto razvaljajte na oblik pravokutnika pa cijelu površinu premažite pestom.
- Zarolajte tijesto u roladu pa režite na komade debljine prsta.
- Zvrkove stavite na pleh obložen papirom za pečenje i po želji premažite žumanjkom. Za još bolji okus možete svaki posuti parmezanom.
- Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Savjet: Umjesto kupovnog pesta, vrlo jednostavno možete napraviti i domaći.
Pesto genovese – sastojci:
- 100 g svježeg bosiljka
- 50 g pinjola
- 100 ml maslinova ulja
- 6 režnjeva češnjaka
- 100 g parmezana
Pesto genovese – priprema:
- Sve sastojke staviti u multipraktik i miksati do teksture pesta.
Lisnate rolice s pestom
Foto: Shutterstock
U nastavku možete pronaći još jednostavnih i brzih recepata koji će razveseliti obitelj i prijatelje.
Dobar tek!