Ponekad najjednostavniji recepti čine najbolje kombinacije okusa. U manjku inspiracije, palačinke su uvijek dobra opcija. Na prvu jednostavne, uz malo kreativnosti mogu postati prava poslastica.
Ako ne znate što biste napravili za ručak, imamo odličnu ideju. Napravite nekoliko palačinki, spojite zdravi špinat i sir, napunite paketiće, panirajte ih i ispecite i to je to - u roku od pola sata imate jednostavni ručak koji će vas oduševiti okusom i izgledom.
Palačinke možete napuniti i večer prije pa ih panirati po potrebi. Iako su najukusnije tople, odlične su i za ponijeti na posao ili izlet.
Sastojci za pohane palačinke sa sirom i špinatom:
Za nadjev:
- 300 g špinata
- 150 g sira (npr. gaude)
- 150 g feta sira
- 3 žlice vrhnja
- papar
Za pohanje:
- 1 šalica brašna
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 jaja
Dodatno:
- Ulje ili mast za prženje
Pohane palačinke sa sirom i špinatom – priprema:
- Napravite palačinke.
- Špinat oprati i skuhati u slanoj vodi. Nakon tri minute ocijediti i prebaciti u hladnu vodu. Nakon što se špinat ohladio, sitno nasjeckati.
- Ribani sir i feta sir pomiješati pa spojiti s vrhnjem. Smjesu začiniti po želji. Pazite kako ne biste dodali previše soli jer je feta sir dosta slan.
- Po žlicu nadjeva staviti u svaku palačinku. Zarolati, uvaljati u brašno, jaje i krušne mrvice pa pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.
- Poslužiti s umakom od vrhnja i češnjaka.
Savjet: Pohane palačinke se odlično slažu s umakom od vrhnja i češnjaka. Za umak protisnite češnjak, dodajte ga kiselom vrhnju i začinite. Nekoliko kapi limuna, umak će podići na još višu razinu.
Također, za zdraviju varijantu, panirane palačinke stavite u pećnicu i pecite pola sata na 200 stupnjeva.
Ovaj jednostavni i ukusni recept, s nama je podijelila Mirjana Marčinko Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Ako želite eksperimentirati s još recepata za palačinke, inspirirati se možete u nastavku.
Dobar tek!