Ljeti biramo recepte koji su brzo gotovi i koji ne zahtijevaju puno kuhanja i planiranja, a u nastavu donosimo jedan recept koji zadovoljava te kriterije. Radi se o palačinkama sa sirom, šunkom i špinatom koje su još ukusnije od lazanja, a puno jeftinije.

 

Palačinke sa špinatom i šunkom – sastojci:

  • Šest palačinki

Umak od špinata:

  • 20 g maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 500 ml mlijeka
  • Oko pet briketa špinata
  • Sol, papar, češnjak u prahu

Dodatno:

  • 250 g ribanog sira
  • 250 g dimljene šunke
  • Parmezan

Palačinke sa špinatom i šunkom – priprema:

  1. Pripremite palačinke po omiljenom receptu, a možete koristiti i naš recept za palačinke mekane kao duša.
  2. Pripremite umak od špinata. Na maslacu prepržite brašno pa dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte špinat, začinite pa kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
  3. U dublju posudu koja može u pećnicu stavite palačinku, na palačinku stavite umak, dodajte šunku, ribani sir i parmezan.
  4. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke, a zadnji sloj neka budu palačinke, umak i sir.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  6. Poslužite odmah uz omiljenu salatu.

Recept za ukusni ručak s nama je podijelila gastro-blogerica Renata Rakočević iz Budve, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku: 

Isprobajte i naš recept za lazanja-palačinke. 

Ljetna salata s tjesteninom Tko još kuha kad je vruće? Recept za ljetnu salatu s tjesteninom i pestom Uštipci s tikvicama Grickalica bez konkurencije: Isprobajte recept za uštipke s tikvicama Keto pogačice blogerice Helene Pudić Ove pogačice su tako mekane i ukusne, a trebat će vam samo dva sastojka Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti za doručak, ručak i večeru Lisnato s piletonom Ideja za brzi ručak: Recept za lisnato s piletinom i sirom Marijin recept za prženice od ludog tijesta - 2 Isprobajte recept za prženice od ludog tijesta od kojeg se mogu raditi razna jela Rolada od povrća i tune blogerice Helene Pudić Ako tražite ideju za zdravi i ukusni ručak, bacite oko na ovu genijalnu roladu bez brašna Pita iz tave blogerice Petre Sabljić Zbog ovih fenomenalnih mini pita ne morate paliti pećnicu Lazanja palačinke Još bolje od originala? Kad se spoje lazanje i palačinke nastane ovo ukusno jelo

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju