Bez obzira na to pazimo li na prehranu ili ne, s pizzom se uvijek smijemo počastiti. Ipak, ne bi bilo baš najzdravije za naše tijelo da omiljenu talijansku poslasticu jedemo često, barem u klasičnoj varijanti.

Zato smo pripremili recept za zdraviju varijantu koja se jedva razlikuje od klasične, nastaje puno brže, a tajna je u tijestu koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

Proteinska pizza – sastojci:

  • Za dvije klasične pizze

Tijesto: 

  • 300 g pirova brašna
  • 500 g skyr jogurta
  • pola vrećice praška za pecivo
  • sol po želji

Nadjev:

  • 200 ml domaće pasirane rajčice
  • 300 g nemasne pureće ili pileće šunke
  • 100 g naribane gaude
  • 100 g mozzarelle
  • origano

Proteinska pizza – priprema:

  1. U dublju posudu stavite pirovo brašno, proteinski skyr jogurt, prašak za pecivo i sol. Zamijesite glatko tijesto. Tekstura treba biti mekana, ali ne i ljepljiva. Nakon nekoliko minuta dobit ćete predivno tijesto koje je lako razvaljati.
  2. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio tanko razvaljajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Nadjenite tijesto po želji. Mi smo ovaj put koristili rajčicu, nemasnu pureću šunku i dvije vrste sira, a sve smo na kraju posuli origanom.
  4. Pizze pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Savjet:

  • Umjesto pirova brašna možete koristiti integralno brašno, a umjesto skyra grčki jogurt, postupak je isti. Također, na ovo tijesto možete dodati bilo koji nadjev - povrće, domaću kobasicu, a možete napraviti i bijelu varijantu s podlogom od sirnog namaza i s kockicama piletine. 
  • Pirovo tijesto možete koristiti za izradu tortilja, zdravih peciva, bagela, kiflica... 

U nastavku možete pronaći još ideja za slasna peciva s okusom pizze

Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Recept za mekani i slasni pizza kruh koji će zamirisati cijelu kuću Falša pizza: Najbrži i najlakši recept od samo tri sastojka Anti-junk pizza: Možete ju jesti kad god poželite Najlakši ručak: Brzi recept za finu pizzu od samo pet sastojaka koju može napraviti baš svatko Pizza a la casa: Najvažniji savjeti pomoću kojih će baš uvijek ispasti savršeno Doručak, ručak i(li) večera: Recept za brze i slasne pizza-muffine

Dobar tek!