Zato smo pripremili recept za zdraviju varijantu koja se jedva razlikuje od klasične, nastaje puno brže, a tajna je u tijestu koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Proteinska pizza – sastojci:
- Za dvije klasične pizze
Tijesto:
- 300 g pirova brašna
- 500 g skyr jogurta
- pola vrećice praška za pecivo
- sol po želji
Nadjev:
- 200 ml domaće pasirane rajčice
- 300 g nemasne pureće ili pileće šunke
- 100 g naribane gaude
- 100 g mozzarelle
- origano
Proteinska pizza – priprema:
- U dublju posudu stavite pirovo brašno, proteinski skyr jogurt, prašak za pecivo i sol. Zamijesite glatko tijesto. Tekstura treba biti mekana, ali ne i ljepljiva. Nakon nekoliko minuta dobit ćete predivno tijesto koje je lako razvaljati.
- Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio tanko razvaljajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Nadjenite tijesto po želji. Mi smo ovaj put koristili rajčicu, nemasnu pureću šunku i dvije vrste sira, a sve smo na kraju posuli origanom.
- Pizze pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Savjet:
- Umjesto pirova brašna možete koristiti integralno brašno, a umjesto skyra grčki jogurt, postupak je isti. Također, na ovo tijesto možete dodati bilo koji nadjev - povrće, domaću kobasicu, a možete napraviti i bijelu varijantu s podlogom od sirnog namaza i s kockicama piletine.
- Pirovo tijesto možete koristiti za izradu tortilja, zdravih peciva, bagela, kiflica...
U nastavku možete pronaći još ideja za slasna peciva s okusom pizze.
Dobar tek!