Za onaj poznati okus putar kiflica ne morate do pekarnice, jer u svega nekoliko koraka još bolje možete napraviti u svom domu. Savršene su za druženja s obitelji i prijateljima, a priprema je doista brza i jednostavna.

 

Putar kiflice – sastojci:

  • 650 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • Pola kockice svježeg kvasca ili jedan paket suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 50 ml mlake vode
  • 1 žličica soli

Za premaz:

  • 2 žlice gladnog mlijeka
  • 1 žumanjak

Putar kiflice – priprema:

  1. Otopiti maslac u toplom mlijeku, a kvasac staviti u toplu vodu.
  2. Odmah pomiješati brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem.
  3. Mutiti mikserom dok se sastojci se sjedine, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Pokrijte krpom i ostavite sa strane najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
  5. Premijesiti i podijeliti tijesto na 14 loptica. Razvući svaku lopticu na krug veličine 15 cm pa ih zarolati – poput sarme, s krajevima unutra. Odozgo zasjeći nožem.
  6. Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
  7. Premazati mješavinom mlijeka i žumanjka pa peći oko 15 minuta.

Ove su kiflice veliki hit na profilu blogerice Biljane Samardžić, a pratitelji na njezinom profilu na Instagramu napominju da je ovo recept koji se jednostavno mora probati te da se žute poput dukata.

Još ukusnih recepata možete pronaći na profilu blogerice Biljane te u nastavku.

Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Recept za najmekše kiflice koje su dobile pohvale i od pravih pekara Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak Recept za fantastične kiflice s premazom koji ih čini rumenima i tako slasnima

Dobar tek!