Putar kiflice – sastojci:

  • 650 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • Pola kockice svježeg kvasca ili jedan paket suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 50 ml mlake vode
  • 1 žličica soli

Za premaz:

  • 2 žlice gladnog mlijeka
  • 1 žumanjak

Putar kiflice – priprema:

  1. Otopiti maslac u toplom mlijeku, a kvasac staviti u toplu vodu.
  2. Odmah pomiješati brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem.
  3. Mutiti mikserom dok se sastojci se sjedine, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Pokrijte krpom i ostavite sa strane najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
  5. Premijesiti i podijeliti tijesto na 14 loptica. Razvući svaku lopticu na krug veličine 15 cm pa ih zarolati – poput sarme, s krajevima unutra. Odozgo zasjeći nožem.
  6. Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
  7. Premazati mješavinom mlijeka i žumanjka pa peći oko 15 minuta.

Ove su kiflice veliki hit na profilu blogerice Biljane Samardžić, a pratitelji na njezinom profilu na Instagramu napominju da je ovo recept koji se jednostavno mora probati te da se žute poput dukata.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Biljana Samardžić (@biljina.kuhinja.tv)

Još ukusnih recepata možete pronaći na profilu blogerice Biljane te u nastavku.

Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Recept za najmekše kiflice za manje od sedam eura, a dobile su pohvale i od pekara Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak Recept za fantastične kiflice s premazom koji ih čini rumenima i tako slasnima

Dobar tek!