Kiflice s jogurtom
Kiflice s jogurtom (Foto: Instagram@blagosandri)
Zdravlje & prehrana

Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok

30-08-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mekanim, toplim ili hladnim, prefinim kiflicama mnogi ne mogu odoljeti, a još kad se i ovako lijepo cakle, prava su sreća za oči i nepce. Najljepše mekane kiflice, mekane kao duša, pronašli smo kod blogerice Sandre Blagojević, koja ih je radila po receptu Vukice Mijić, na Instagramu poznate i pod nazivom vukica5.

Mi vam donosimo recept za slane kiflice, a isto tijesto možete puniti i drugim slanim ili slatkim filom po želji – sirom, špinatom, čokoladnim namazom, pekmezom od šljiva, jabukama, jagodama, orasima i šećerom, itd.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja

Ukus je fantastičan i predivan. Sigurno će vam postati omiljene, poručuje Sandra Blagojević, na Instagramu poznata pod nazivom Blago Sandri.

Kiflice s jogurtom – sastojci:

  • 500 g brašna
  • 125 ml mlijeka
  • 125 ml jogurta
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 30 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 bjelanjak
  • 80 g otopljenog maslaca (margarina)
  • prstohvat soli

Za premazivanje kiflica:

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica ulja

Mekane kiflice s jogurtom Mekane kiflice s jogurtom bit će savršene i tople i hladne (Foto: Instagram@blagosandri)

Kiflice s jogurtom - priprema:

  1. Zagrijte pola količine mlijeka da bude mlako, pa dodajte žličicu šećera i vrećicu kvasca. Sve to izmiješajte i ostavite 10-ak minuta da odstoji.
  2. Pomiješajte ostatak mlijeka s jogurtom, zagrijte ga tek toliko da bude mlako. Umutite jaje i bjelanjke, dodajte preostali šećer, mlijeko i jogurt, kao i nabujali kvasac. Brašno i sol sjedinite i postepeno dodajte u smjesu. Na kraju dodajte otopljeni maslac. Umijesite tijesto i ostavite 60 minuta na toplom da se digne.
  3. Podijelite dignuto tijesto na 10 do 12 dijelova koje treba oblikovati u loptice. Loptice prekrite krpom i ostavite 15-ak minuta da odmore.
  4. Razvucite svaku lopticu ovalno, na jednu polovicu stavite željenu filu, a na drugi dio tijesta isijecite trakice.
  5. Zarolajte u kiflice i stavljajte u protvan obložen papirom za pečenje. Kiflice ostaviti da se malo dignu, pa ih premažite umućenim žumanjkom i žlicom ulja.
  6. Pecite kiflice u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva dok ne porumene.

Porčitajte naš popis recepata za najfinije kiflice od dizanog tijesta, 

Isprobajte i druge recepte za jela od tijesta sa slanim nadjevom:

Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar

Pamučne kiflice blogerice Vere Recept za najmekše kiflice za manje od sedam eura, a dobile su pohvale i od pekara

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Slika nije dostupna Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još