Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za fantastične kiflice s premazom koji ih čini rumenima i tako slasnima

28-11-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mekanim i podatnim kiflicama malotko može odoljeti. Bile one slatke ili slane, već nas na prvi zalogaj vraćaju u djetinjstvo. Recept u nastavku dokazuje da dizano tijesto nije teško zamijesiti, a nešto drukčiji sastojci nego što smo naviknuli, stavit će ovaj recept među najdraže kad su u pitanju mirisne kiflice.

 

Kiflice punjene sirom – sastojci:

  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml mineralne vode
  • 1 paket instant kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 200 ml kefira (može i jogurt)
  • 50 ml ulja
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice majoneze
  • 600 g brašna
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za punjenje:

  • svježi sir
  • 1 bjelanjak

Za premaz:

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica majoneze

Kiflice punjene sirom – priprema:

  1. Ugrijati mlijeko, dodati mineralnu, kvasac, šećer i žlicu brašna, promiješati pa ostaviti 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
  2. U veću zdjelu staviti brašno i sol pa dodati aktivirani kvasac i sve ostale mokre sastojke.
  3. Sve dobro umiješati kuhačom, a zatim zamijesiti rukama. Pokriti prozirnom folijom i krpom pa ostaviti na toplom najmanje sat vremena.
  4. Tijesto staviti na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesiti pa podijeliti na dva dijela. Svaki dio razvaljati na debljinu od pet do šest milimetara, podijeliti na četvrtine pa svaku četvrtinu podijeliti još na dva dijela.
  5. Pomiješati svježi sir i bjelanjak i stavljati na svaki trokut po jednu žlicu nadjeva.
  6. Pleh obložiti papirom za pečenje pa posložiti kiflice. Pokriti ih krpom i ostaviti još 20 minuta na toplom. Nakon toga pomiješati majonezu i žumanjak i premazati kiflice. Po želji ih posuti sezamom.
  7. Peći oko 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad su pečene, prekriti ih krpom i ostaviti 15 minuta da se ohlade. 

Recept za fantastične kiflice sa sirom s nama je podijelila food blogerica Bojana, prava stručnjakinja za ovakve recepte. Ove su kiflice dobile same pohvale, a njezini pratitelji kažu da dišu kroz video. Još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku. 

Slika nije dostupna Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak Pamučne kiflice blogerice Vere Recept za najmekše kiflice za manje od sedam eura, a dobile su pohvale i od pekara Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još