Kiflice punjene sirom – sastojci:
- 50 ml mlijeka
- 50 ml mineralne vode
- 1 paket instant kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 200 ml kefira (može i jogurt)
- 50 ml ulja
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 žumanjak
- 2 žlice majoneze
- 600 g brašna
Za punjenje:
- svježi sir
- 1 bjelanjak
Za premaz:
- 1 žumanjak
- 1 žlica majoneze
Kiflice punjene sirom – priprema:
- Ugrijati mlijeko, dodati mineralnu, kvasac, šećer i žlicu brašna, promiješati pa ostaviti 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
- U veću zdjelu staviti brašno i sol pa dodati aktivirani kvasac i sve ostale mokre sastojke.
- Sve dobro umiješati kuhačom, a zatim zamijesiti rukama. Pokriti prozirnom folijom i krpom pa ostaviti na toplom najmanje sat vremena.
- Tijesto staviti na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesiti pa podijeliti na dva dijela. Svaki dio razvaljati na debljinu od pet do šest milimetara, podijeliti na četvrtine pa svaku četvrtinu podijeliti još na dva dijela.
- Pomiješati svježi sir i bjelanjak i stavljati na svaki trokut po jednu žlicu nadjeva.
- Pleh obložiti papirom za pečenje pa posložiti kiflice. Pokriti ih krpom i ostaviti još 20 minuta na toplom. Nakon toga pomiješati majonezu i žumanjak i premazati kiflice. Po želji ih posuti sezamom.
- Peći oko 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad su pečene, prekriti ih krpom i ostaviti 15 minuta da se ohlade.
Recept za fantastične kiflice sa sirom s nama je podijelila food blogerica Bojana, prava stručnjakinja za ovakve recepte. Ove su kiflice dobile same pohvale, a njezini pratitelji kažu da dišu kroz video. Još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku.
Dobar tek!