Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak

03-12-2024 Piše L.Š.
komentari

U nastavku donosimo recept za najmekše kiflice, kojima je glavni plus to što ostaju svježe duže nego obične. Tajna ovog recepta je pire-krumpir, pa su odličan izbor ako vam je od ručka ostalo toga priloga.

 

Kiflice od krumpira – sastojci:

  • 200 g pirea od krumpira
  • 300 g glatkog brašna
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 1 paket instant-kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 5 žlica otopljenog maslaca
U trendu Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Aishwarya Rai NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Više od 4800 čitateljica odabralo je najljepšu misicu svih vremena, čarobna je

Za nadjev:

  • 200 g krem sira
  • 100 g šunke
  • 100 g sira

Za premaz: 

  • maslac
  • začinsko bilje po želji 

Kiflice od krumpira – priprema:

  1. Ako nemate ostatke pirea od krumpira, pripremite ga. Skuhajte tri velika krumpira, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca pa pripremite kremasti pire po svom ukusu.
  2. U ohlađeni pire dodajte brašno, žlicu šećera, toplo mlijeko pomiješano s otopljenim maslacem, suhi kvasac i sol. Mijesite rukama pa po potrebi dodajte još malo brašna. Nemojte dodati previše brašna jer tijesto treba ostati ljepljivo.
  3. Tijesto prekrijte krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta kako bi se udvostručilo. Za to vrijeme pripremite nadjev.
  4. Sir i šunku naribajte te pomiješajte s krem sirom, odnosno sirnim namazom.
  5. Nakon 45 minuta premijesite tijesto. Nemojte dodavati još brašna. Podijelite tijesto na dvije jednake kugle, svaku kuglu razvaljajte u oblik kruga pa narežite na osam trokuta. Na širi dio trokuta dodajte žlicu nadjeva, urolajte i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Po želji premažite mješavinom maslaca i začina.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

U nastavku možete pronaći još sličnih recepata koji ispunjavaju sve kriterije za savršeno jelo od tijesta. 

Pamučne kiflice blogerice Vere Recept za najmekše kiflice za manje od sedam eura, a dobile su pohvale i od pekara Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu Slika nije dostupna Nije neka mudrost: Mekana peciva sa sirom raspametila su sve koji su ih probali

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još