Još uvijek se niste zasitili džin-tonika i u potrazi ste za nekim novim načinom na koji možete uživati u ovom popularnom piću? Isprobajte cupcake s džin-tonikom. Recept za slasticu pronađite u nastavku.

 

Sastojci za tijesto:

  • 3 veća jaja
  • 10 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 20 dag oštrog brašna
  • 1 mala žličica praška za pecivo
  • 3 jušne žlice džina

Sastojci za džin-tonik kremu:

  • 10 dag maslaca sobne temperature
  • 30 dag šećera u prahu
  • 3 jušne žlice džina
  • 3 jušne žlice tonika

Priprema džin-tonik tortica:

  1. Prvo pripremite smjesu za tijesto. Rastopite maslac i pustite ga da se malo ohladi. Razbijte jaja, stavite ih u posudu za miksanje, dodajte šećer i zatim miksajte pet minuta, dok jaja ne postanu svijetla, a smjesa gusta i pjenasta.
  2. Rashlađeni maslac polako ulijevajte u smjesu lagano miješajući kuhačom ili špatulom. Zatim umiješajte i tri žlice džina. Naposljetku polako u smjesu dodajte i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo.
  3. Tijesto rasporedite u kalupe po želji (klasične metalne kalupe za muffine ili pojedinačne papirnate). Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva, sve dok tijesto ne bude zlatne boje.
  4. Dok se tortice hlade, napravite kremu. Mikserom 2-3 minute tucite maslac sobne temperature. Nakon toga postepeno u maslac dodajte šećer u prahu i dalje miksajte. Kada ste umiješali šećer, žlicu po žlicu dodajte džin i tonik. Nakon svake dodane žlice dobro izmiksajte kremu. Kada je gotova, stavite je u hladnjak na 10 minuta.
  5. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Zatim kremom ukrasite tortice po želji. Ako nemate vrećice, kremu možete nanijeti i žlicom.

U slast i živjeli! Recept za kekse s džin-tonikom uz koje je svaki dan slavlje

Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku!

To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik

Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom

Mmm, to se mora probati: Recept za osvježavajući džin-tonik s breskvom

Dobar tek i živjeli!