Ako ste ikada pokušali napraviti knedle za juhu, a one su vam ispale pretvrde, raspale se ili se zalijepile, ne brinite – uz ovaj jednostavni recept i nekoliko trikova vaše knedle uvijek će biti mekane, prozračne i savršeno ukusne.
Da bi knedle bile lagane i pahuljaste, ključno je postići pravu konzistenciju smjese. Previše griza može ih učiniti tvrdima, dok premalo može uzrokovati njihovo raspadanje u juhi.
Također, način dodavanja u juhu i temperatura ključanja igraju važnu ulogu u uspjehu ovog jela.
U nastavku provjerite osnovni i najjednostavniji recept.
Pročitajte još savjeta koji će vam pomoći da knedlice od griza ispadnu savršeno.
- Ako želite mekše knedle, umjesto ulja možete dodati žličicu otopljenog maslaca.
- Knedle možete aromatizirati prstohvatom sitno sjeckanog peršina za dodatni okus.
- Prije nego što stavite sve knedle u juhu, testirajte jednu kako biste bili sigurni da je konzistencija ispravna.
- Nemojte ih previše miješati kako se ne bi raspale.
- Ako želite tvrđe noklice, dodajte malo vode.
Provjerite i recept za vrtićke knedle od griza, savršeni ručak koji ne košta puno, a tako je ukusan.
Provjerite i recept za juhu od kostiju u kojoj će noklice od griza biti neodoljive, a u nastavku možete pronaći još ukusnih recepata na žlicu.
Dobar tek!