Ako ste ikada pokušali napraviti knedle za juhu, a one su vam ispale pretvrde, raspale se ili se zalijepile, ne brinite – uz ovaj jednostavni recept i nekoliko trikova vaše knedle uvijek će biti mekane, prozračne i savršeno ukusne.

Da bi knedle bile lagane i pahuljaste, ključno je postići pravu konzistenciju smjese. Previše griza može ih učiniti tvrdima, dok premalo može uzrokovati njihovo raspadanje u juhi.

Također, način dodavanja u juhu i temperatura ključanja igraju važnu ulogu u uspjehu ovog jela.

U nastavku provjerite osnovni i najjednostavniji recept. 



Pročitajte još savjeta koji će vam pomoći da knedlice od griza ispadnu savršeno. 

  • Ako želite mekše knedle, umjesto ulja možete dodati žličicu otopljenog maslaca.
  • Knedle možete aromatizirati prstohvatom sitno sjeckanog peršina za dodatni okus.
  • Prije nego što stavite sve knedle u juhu, testirajte jednu kako biste bili sigurni da je konzistencija ispravna.
  • Nemojte ih previše miješati kako se ne bi raspale.
  • Ako želite tvrđe noklice, dodajte malo vode. 

Provjerite i recept za vrtićke knedle od griza, savršeni ručak koji ne košta puno, a tako je ukusan. 

Provjerite i recept za juhu od kostiju u kojoj će noklice od griza biti neodoljive, a u nastavku možete pronaći još ukusnih recepata na žlicu. 

  Juha od pilećih nogica puna je željenog kolagena, donosimo provjereni bakin recept Ova ukusna juha od zelenog povrća umirit će vašu probavu, ali i cijeli organizam Brza juha od brokule: Recept za kremasti obrok koji grije dušu i tijelo Ako vam je ostala još koja tikvica, napravite ovu kremastu juhu

Dobar tek!