Prije 20 godina glumica Angelina Jolie stigla je na dodjelu Oscara u svilenoj haljini Marca Bouwera, a mnogi će i danas to njezino izdanje izdvojiti kao jedno od naljepših koje je pokazala na crvenom tepihu.

Galerija

Dva desetljeća kasnije opet smo dobili priliku vidjeti tu divnu kreaciju na crvenom tepihu.

Glumica Sydney Sweeney odlučila je, kao što to čini sve više njezinih kolegica, prokopati modnu arhivu te je na oskarovsku zabavu Vanity Faira stigla u toj haljini.

Sydney Sweeney na zabavi Vanity Faira Foto: Profimedia

Kreaciji vrijeme nije nimalo naškodilo, pa i dalje izgleda jednako prekrasno kao 2004. godine. Duboki dekolte, efektni pojas, šlep, najdivnija svila... svi ti detalji i dalje privlače pozornost i oduzimaju dah u isto vrijeme.

Glumica je i odabirom nakita pokazala koliko cijeni modne vještine Angeline Jolie. Obje su nosile slične viseće ogrlice.

Angelina Jolie na dodjeli Oscara 2004. godine Foto: Profimedia

Čak je i izbor make-upa bio sličan, a jedina veća razlika bila je u frizuri. Kao i mnoge njezine kolegice ove godine, Sydney se odlučila za bob.

Korisnici društvenih mreža oduševljeni su ovim izdanjem, kod kojeg im se posebno sviđa duh starog Hollywooda. Naravno, došlo je i do podjele na one kojima se ova haljina više svidjela na Angelini i na one kojima je Sydney bez konkurencije.

Kojem timu vi pripadate?

Marko Grubnić o modnim izdanjima s Oscara: "Jedno me izdanje posebno razočaralo, a jedan detalj posebno obradovao"

10 slavnih dama koje su se modno poskliznule na oskarovskom crvenom tepihu

Kreacija dostojna glavne favoritkinje? Emma Stone preuzela Oscara u poderanoj haljini

Savršena Zendaya na Oscarima: Utjelovljenje starog Hollywooda u Armanijevoj haljini