Na društvenim mrežama nastaju razni trikovi, savjeti i preporuke koji olakšavaju kućanske poslove, štede vrijeme i novac i život čine lakšim.

Neki od njih su samo mamci za klikove i lajkove, a neki ustinu rade. Jedan takav trik pronašli smo na TikToku i testirali ga kako bismo vidjeli njegu relevantnost. I doista – nakon svega par minuta posla, uvjerili smo se da radi.

Vjerojatno vam se, barem jednom u životu, dogodilo da se aluminijska folija pogrešno odmotala i izgubila svoju funkciju. Tada moramo pažljivo potrgati sitne dijelove kako bismo ispravili stvar, a u većini slučajeva to baš i nije lak zadatak.

Rješenje za ovaj problem pronašla je blogerica Sara koja na TikToku s pratiteljima dijeli korisne kućanske trikove. U videu je prikazala da je, u ovoj situaciji, potrebno napraviti malenu lopticu od aluminijske folije pa pažljivo oljuštiti dijelove folije koji su se pogrešno odmotali.

Za svega nekoliko sekundi – folija je ujednačena i spremna za ponovno korištenje. Kako točno izgleda ovaj trik, pogledajte u videu, a u nastavku možete pronaći još korisnih trikova. 

Trik s aluminijskom folijom Foto: Zadovoljna.hr

Trik za eliminiranje 99 posto bakterija u spužvici za pranje suđa Nemojte ih odmah baciti! Trik kako oživjeti uvenule hortenzije Treba samo jedna sitnica koju imamo doma: Trik kako iscijediti vodu iz lonca bez cjediljke Mrlje s kauča nestat će u tren oka pomoću tekućine koju svi imamo doma "Ma tko bi se ovog dosjetio": Genijalan trik za lakše postavljanje plahte na madrac Stari trik koji štedi vrijeme: „Ne koristim peglu otkako sam saznala za ovo“ „Hvala baki koja mi je ovo pokazala“: Trik koji pomaže kad ulje prska na sve strane Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila