Na društvenim mrežama nastaju razni savjeti, trikovi i preporuke kako da uštedimo vrijeme i novac u kućanstvu. Iako su mnogi od njh samo mamci za klikove i lajkove, neki uistinu rade i olakšavaju nam kućanske poslove.

A jedan od tih majušnih kućanskih problema jest i cijeđenje vrele vode nakon kuhanja tjestenine, krumpira ili pak nekog drugog sastojka. Cjediljka je vrlo koristan dio kuhinjskog pribora, ali ponekad želimo da sadržaj ostane u samoj posudi.

Upravo je trik koji govori o tome na svom profilu na Instagramu podijelila influencerica Ivana Tešanović. Sa svojim je pratitelja podijelila jednostavni, brzi i nadasve genijalni trik za koji je potrebna samo – jedna čačkalica.

Ovaj trik morate znati. Čačkalica je sve što vam treba da iscijedite vodu iz posude na najlakši način, rekla je u videu. Ivana je između poklopca i posude stavila čačkalicu. Između se stvorila malena rupa koja je dovoljna da voda iscuri, ali ne i da sadržaj u zdjeli ispadne u sudoper. Na taj je način uštedjela vrijeme – barem kad govorimo o pranju posuđa.

Njezin je trik odobrilo preko tri tisuće pratitelja, a mnogi su napisali da ga uistinu treba isprobati.

Provjerite i kako spriječiti prelijevanje kipuće vode iz lonca, a u nastavku pronađite još korisnih trikova koja štede vrijeme i novac.

Namještaj Mrlje s kauča nestat će u tren oka pomoću tekućine koju svi imamo doma Postavljanje plahte "Ma tko bi se ovog dosjetio": Genijalan trik za lakše postavljanje plahte na madrac Rublje Stari trik koji štedi vrijeme: „Ne koristim peglu otkako sam saznala za ovo“ Prženje „Hvala baki koja mi je ovo pokazala“: Trik koji pomaže kad ulje prska na sve strane Naljepnica Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Tulipani Tulipan će duže trajati u vazi pomoću sastojaka koje svi imamo kod kuće Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca Trik za brzo sušenje odjeće Trik s kojim će se rublje u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju