Trikovi za lakše kućanske poslove uvijek dobro dođu, a na društvenim mrežama svakodnevno nastaju razne kreativne ideje. Neke od njih samo su mamci za klikove i lajkove, a neki uistinu rade i olakšavaju nam život.

Jeste li ikad prilikom postavljanja plahte na madrac polomili nokat ili se namučili? Mnoge će žene priznati da jesu. Miris i svježina tek opranog rublja malo se s čime mogu usporediti, ali ovaj nam sitni kućanski pothvat ponekad može zadati probleme.

Iako većina plahti danas dolazi s gumicama – pa je postavljanje na madrac nešto jednostavnije, mnogi još uvijek koriste dobre, stare plahte bez gumica koje se moraju pažljivo ugurati između madraca i stranice kreveta.

Na kraj spomenutom problemu stala je blogerica Ana Krstić. Ona je na svom profilu na Instagramu objavila tako jednostavan, a istovremeno genijalan trik koji je nasmijao mnoge. Trik života – napisala je i potaknula lavinu pozitivnih reakcija.

Za postavljanje plahte preko madraca koristila je – metalnu kuhinjsku špatulu i stala na kraj polomljenim noktima nakon ovog kućanskog posla. Podijelila je tako sa svojim pratiteljima jedan od trikova koji doista rade.

Ma tko bi se ovog sjetio, spasila si me, baš sam se slatko nasmijala, ne bih se nikad ovog sjetila, poslat ću ovo svim ženama koje mi dođu na korekciju nokta, samo su neki od komentara ispod njezine objave.

Još trikova koji stvarno rade možete pronaći u nastavku.

Rublje Stari trik koji štedi vrijeme: „Ne koristim peglu otkako sam saznala za ovo“ Prženje „Hvala baki koja mi je ovo pokazala“: Trik koji pomaže kad ulje prska na sve strane Naljepnica Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Maskara Trik za trenutno spašavanje osušene maskare i tekućeg ruža za usne Tulipani Tulipan će duže trajati u vazi pomoću sastojaka koje svi imamo kod kuće Trik za brzo sušenje odjeće Trik s kojim će se rublje u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca Slika nije dostupna Jednostavan trik za čišćenje pećnice učinkovitiji i od sode bikarbone i octa

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju