Kućanski trikovi doista mogu olakšati naš život i uštedjeti nam vrijeme. I dok smo takve trikove upijali od naših mama i baka i prenosili ih s koljena na koljeno, u moderno vrijeme oni su svuda oko nas pa je život puno lakši.

Na društvenim mrežama svakodnevno nastaju trikovi i preporuke za lakše kućanske poslove, a najgledaniji su oni vezani uz rublje. Kako brže osušiti rublje, kako paziti da se odjeća ne uništi tijekom pranja te kako da ono miriše svježe, neka su od pitanja koje ljudi najčešće pretražuju na internetu.

Ovim se pitanjem bave i brojne influencerice, a jedna od njih je Zrinka. Ona na svom profilu Zrinka Klinka objavljuje razne savjete i preporuke, a jedan je prikupio najviše reakcija. Radi se o triku koji pomaže da odjeća bude ispeglana, a da uopće ne koristimo peglu.

Ne koristim peglu za veš otkako sam saznala za ovaj trik. Čim mašina završi, mokar veš protresem, izravnam rukom i lijepo složim. Ostavim tako oko pola sata i tek onda stavim na štrik. Odjeća bude kao satima peglana, objasnila je Zrinka u videu na svom profilu na Facebooku.

Njezin je video četiri tisuće lajkova, a brojne su žene u komentarima potvrdile da ovaj trik doista radi, a neke od pratiteljica su istaknule da je to stari trik naših baka te da ga koriste već 40 godina.

Važno je, napominju, dobro ga izravnati rukom kako bi trik uspio.

U nastavku možete pronaći još genijalnih trikova koji štede vrijeme, novac i energiju. 

Prženje „Hvala baki koja mi je ovo pokazala“: Trik koji pomaže kad ulje prska na sve strane Naljepnica Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Maskara Trik za trenutno spašavanje osušene maskare i tekućeg ruža za usne Tulipani Tulipan će duže trajati u vazi pomoću sastojaka koje svi imamo kod kuće Trik za brzo sušenje odjeće Trik s kojim će se rublje u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje Upala sinusa U manje od minute: Trik za odčepljivanje sinusa koji pomaže i kod kroničnih stanja Bolni vrat U 60 sekundi riješite problem ukočenog vrata Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca Spužvica za pranje suđa Za 90 sekundi: Trik za eliminiranje 99 posto bakterija u spužvici za pranje suđa Četka za kosu Za najlakše i najbrže čišćenje četke za kosu trebat će vam samo tri stvari

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju