Čizme su opet zavladale zagrebačkom špicom i zato smo nedavno pisali o modelima koji dominiraju. Kaubojke i visoke čizme s ravnim potplatima definitivno su hit sezone, ali u borbi za tu titulu prikrada im se još jedan model.

Galerija

Čizme na preklop definitivno neće svima biti po ukusu, ali činjenica je da su jedan od najdominantnijih modela kada je u pitanju odabir modnih influenserica i trendseterica.

Ove čizme inspirirane su modelom francuske modne kuće Givenchy pod nazivom Shark Lock koji je prvi put predstavljen javnosti 2012. godine.

Kim Kardashian u Shark Lock čizmama Foto: Profimedia

Tada ih je, na početku svoje velike stilske preobrazbe, počela nositi Kim Kardahsian i pretvorila ih u jedan od najtraženijih modela među slavnim damama.

Kim Kardashian 2012. u Shark Lock čizmama Foto: Profimedia

Shark Lock model nastao je prema ideji tadašnjeg kreativnog direktora modne kuće Givenchy, Riccarda Tiscija, prijatelja Kanyea Westa koji je u to vrijeme započeo vezu s Kim i odlučio promijeniti njezin stil odijevanja.

Shark Lock čizme u street style izdanjima s tjedana mode Foto: Profimedia

Kako to obično biva nakon tako velike popularnosti, došlo je do zasićenja ovim čizmama i polako su pale u zaborav, sve dok im novi život nije udahnuo Matthew Williams koji je 2020. imenovan novim kreativnim direktorom Givenchyja.

Kylie Jenner u Shark Lock čizmama u siječnju 2023. Foto: Profimedia

Shark Lock model opet je hit i redovito ga viđamo u street style kombinacijama na Tjednima mode, a imali smo priliku vidjeti ih i na zagrebačkoj špici. Također, na njoj ima i sve više modela inspiriranih ovim kultnim čizmama, a sve ih razgledajte u galeriji.

Čizme Shark Lock u street style izdanju sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

Gležnjače djevojke iz Zagreba hit su i ove sezone - sviđaju li se i vama?

Ekstra! Čizme ljepotice iz Zagreba baš nikog ne ostavljaju ravnodušnim