Jeste li znali da pozicija kauča u dnevnom boravku može biti ključna za stvaranje estetski privlačnog prostora u domu? O čemu se točno radi i kako biste trebali postaviti dvosjed ili trosjed, možete provjeriti u nastavku.

Galerija

Postavljanje kauča uza zid može se činiti kao logičan izbor, no dizajneri interijera kažu da trebamo ostaviti prostor između kauča i zida kako bi soba izgledala prostranije i luksuznije.

Tako će soba izgledati organiziranije i elegantnije, a prostor će disati. Taj dizajnerski trik daje dojam luksuza jer prostorija ne izgleda pretrpano, što je često slučaj kada se sav namještaj gura uz zidove.

Premda se na TikToku nedavno pojavio trend koji tvrdi da je taj način postavljanja kauča u prostoriji pokazatelj bogatstva, važno je razumjeti stvarnu funkcionalnu i estetsku vrijednost ovog savjeta.

Kauč Foto: Living4media

Riječ je o tome da otklanjanjem namještaja od zidova stvarate osjećaj veće slobode u prostoru, što doprinosi opuštenijem i sofisticiranijem ugođaju. 

Čak i u malim prostorijama, ovaj postupak može učiniti čuda – prirodna svjetlost će bolje cirkulirati, a prostor će izgledati veći nego što zapravo jest.

Ako je prostor ograničen, postoji nekoliko trikova koje možete primijeniti.

Na primjer, ako morate staviti kauč bliže zidu, upotrijebite dekorativne elemente poput jastuka, pokrivača ili zanimljivih zidnih dekoracija kako biste stvorili vizualnu dinamiku i skrenuli pozornost s toga da je kauč smješten uza zid.

U većim prostorijama plutajući namještaj može stvoriti različite zone unutar prostora, a ovakav način pozicioniranja poklapa se i s principima feng shuija.

Kauč Foto: Living4media

Ako vam se sviđa ideja da kauč ne bude naslonjen na zid, ali nemate dovoljno prostora da ga potpuno odmaknete, možete staviti dekorativne elemente poput biljaka, stolova ili polica iza kauča. Ti detalji ne samo da doprinose estetici već i stvaraju iluziju da je prostor veći i dinamičniji.

Kauč Foto: Living4media

Saznajte na što treba pripaziti kako biste kupili najbolji kauč za svoj dom.

Sedam detalja zbog kojih dom može djelovati hladnije i savjeti kako to spriječiti Prije i poslije: Kuća koja dokazuje kako malo boje može dramatično promijeniti izgled doma 15 ideja za uređenje doma koje baš nikad ne izlaze iz mode