Ne treba vam novi namještaj. Treba vam samo malo boje da osvježite izgled postojećih prostorija. Ovom logikom poslužila se Laura Norton iz Watforda u Velikoj Britaniji.

Galerija Prije i poslije: renovacija doma s bojama - 4 Prije i poslije: renovacija doma s bojama - 3 Prije i poslije: renovacija doma s bojama - 7 +3 Zelena vrata u spavaćoj sobi

Laura Norton i njezin suprug Lewis kupili su trosobnu kuću u prosincu 2019. godine za svoju četveročlanu obitelj. Kada je počela pandemija, bili su prisiljeni provoditi mnogo vremena unutar četiri zida, a nisu bili zadovoljni onime što su imali.

Kuća je bila uglavnom funkcionalna i namještena, ali vrlo dosadna prekrivena bijelim i sivim nijansama. Odlučili su iskoristiti višak slobodnog vremena i sami je preurediti – bojama.

Vibrantan trosobni dom

Transformacija radne sobe koštala ih svega 150 funti, odnosno oko 175 eura, a većina toga novca je potrošena na boju za zidove. Narančasti i ljubičasti tonovi unijeli su svježinu u prostor i proljepšali uredski namještaj u tamnosmeđoj boji.

Jarkim bojama uljepšali su zidove u kupaonici i dnevnoj sobi, obojali su kuhinjske ormariće i vrata spavaće sobe. Odabrali su i izražajne boje i za prekrivače, ukrasne jastučiće, zastore i popratni dekor.

Prije i poslije: renovacija doma s bojama - 3 Kuhinja prije i poslije renovacije (Foto: Profimedia)

Rezultat? Od otužnih prostorija stvorili su vibrantan trosobni dom! Zavirite u fotogaleriju na početku teksta i pogledajte kako je kuća izgledala prije bojanja, a kako je izgledala nakon njihove renovacije.

Što trebate znati o bojama u unutarnjem uređenju?

  • Boje utječu na naše raspoloženje, pa ih treba pažljivo birati, a pogotovo kada je riječ o unutrašnjem uređenju doma. Svijetlije boje vizualno će povećati prostor, a one tamnije ga smanjiti.
  • U spavaćoj sobi želimo boje koje smiruju, koje su ugodne oku i koje povezujemo s unutarnjom harmonijom i svježinom. Takva je zelena, boja za koju se smatra da ima ljekovitu moć, najmirnija boja ljudskom oku koja asocira na stabilnost i izdržljivost.
  • Želite li vizualno povećati prostor – nacrtajte pruge na zid. Ukoliko ne želite sami raditi bordure i miješati boje na zidove možete i zalijepiti tapete s uzorkom pruga.

Prije i poslije: renovacija doma s bojama - 6 Spoj plave i žute boje u dnevnoj sobi (Foto: Profimedia)

Zavirite u zagrebački stan od 60 kvadrata u kojemu je luster glavni hit Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu +11 Stan od 60 kvadrata u Zagrebu

More su ponijeli sa sobom u Zagreb: Pogledajte stan od 60 kvadrata koji djeluje puno veće Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu +21 Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju