Sastojci za bajadere: 

  • 9 žlica vode
  • 20 dkg šećera
  • 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
  • 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
  • 17 dkg maslaca
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • malo ruma

Za glazuru:

  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • malo ulja

Bajadere - priprema:

  1. U lonac dodajte vodu i šećer i  zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
  2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
  3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
  4. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
  5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
  6. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
  7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
  8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
  9. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.

Inspirirajte se i ostalim slatkim receptima:

Brza i fina čokoladna torta gotova za samo 20 minuta Recept za božićne princeze koje mame okusom i izgledom Kuglice od kokosa: Najlakši recept bez mlijeka u prahu Cheesecake kuglice! Najlakši recept za fini desert od samo četiri sastojka Trokutići s lješnjacima: Božićni kolačići koji gotovo uvijek prvi nestaju s tacne

Dobar tek!