Ako ste ikada nekome morali objasniti kako je to imati sestru, moguće je da ste imali pomalo težak zadatak jer teško je u nekoliko rečenica nekome objasniti kako je to imati najbolju prijateljicu od rođenja, koja vas razumije bolje nego itko drugi.

Bez obzira na to bila ona mlađa ili starija od vas, postoje neke istine o sestrama s kojima će se svi koji ih imaju složiti jer koliko god svako sestrinstvo bilo jedinstveno, postoje neke činjenice koje se protežu kroz svaki taj odnos.

U nastavku zato pročitajte 10 istina s kojima se svaka sestra može poistovjetiti:

1. Sestre razmjenjuju odjeću i u konačnici stvaraju jedinstvenu garderobu

U nekom trenutku života ormar sestara postaje zajednički jer toliko često posuđujete jedna drugoj komade odjeće da u konačnici ne možete otvoriti vlastiti ormar, a da u njemu ne ugledate barem jednu stvar koja pripada vašoj sestri.

2. Vi ste bliski s njezinom najboljom prijateljicom i ona s vašom

Mnogi od nas na najbolje prijateljice gledaju kao na sestre, a jedan je od razloga za to u činjenici da su ih naše sestre također prigrlile i prihvatile kao članice obitelji. Jer vaša sestra zna da vam najbolja prijateljica puno znači i zato ju i ona voli.

Slika nije dostupna Obožavane "gnjavatorice": Sedam razloga zašto je super imati mlađu sestru

3. Sestra ponekad može biti naporna, ali ljubav nikad ne prolazi

Čak se i najbliskije sestre tu i tamo ne slažu. Ponekad je sestra ta koja radi stvari koje naše živce dovode do ruba, ali na kraju dana i dalje ju volimo. I zato na sestru nikad ne ostajemo ljuti predugo.

4. Sestre najbolje čuvaju tajne

Zbog toga što su najbolje čuvarice tajni, sestre su one od kojih uvijek rado tražimo savjete o ljubavi, poslu, prijateljstvima... bez straha da će ih proširiti dalje.

5. Sestre jedna drugoj znaju slabe točke

Svoju sestru toliko dobro poznajete da znate kako od nje dobiti što želite. To može biti daljinski upravljač, njezina haljina, palačinke..

6. Uvijek je tu kad vam treba netko za razgovor

Bez obzira na doba dana, sestru možete nazvati ili joj poslati poruku i ona će se javiti čim bude mogla. Sestre su uvijek tu da saslušaju i daju najbolje savjete i to se nikad ne mijenja, bez obzira na to kolika vas udaljenost dijeli.

Franck Coffee&Go kava Baršunaste i očaravajuće: Tri vrste kave koje će vas razbuditi u svakom trenutku

Slika nije dostupna 10 slavnih holivudskih parova koji izgledaju poput brata i sestre

7. Sestre su tu da pomognu u teškim trenucima

Nitko vas ne razumije dobro kao sestra. Tu i tamo vas poznaje bolje nego vi sami sebe. Kad god prolazite kroz teške trenutke, sestra je osoba koja točno zna što učiniti i reći da vam bude lakše.

8. Sestre su jedna drugoj uzor

Nije bitno tko je starija, a tko mlađa sestra – mnogi od nas na sestre gledaju kao na uzore i stavljaju ih na najviša postolja jer sestre su – najbolje.

9. Ratovi oko kupaonice

Tijekom odrastanja kupaonica je često bila tema svađa jer uvijek se netko predugo tušira, šminka, sprema... To prepiranje oko gluposti na kraju je ipak dobra životna lekcija jer vas pripremi za život s cimerima, a da toga niste ni svjesni.

10. Nostalgija

Najbolji je dio sestrinstva činjenica da ste jedna uz drugu od prvog dana i bilo koja stara fotografija vraća niz sjajnih uspomena, a sestra je osoba s kojom ih uvijek možete podijeliti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju