Povezanost između sestara uistinu je posebna, bez obzira na godine. Raspravama o tome je li bolje biti mlađa ili starija sestra nema kraja. Međutim, sve će se starije sestre složiti s tim da su njihove mlađe miljenice, bez obzira na sve uobičajene sestrinske svađe, pravi blagoslov.

1. Uz njih postajemo odgovorniji. Starija sestra često ima ulogu majke. Mora se pobrinuti da mlađa sestra ustane, spremi se za školu, odradi svoje obveze… Upravo to naposljetku u starijoj sestri stvara osjećaj odgovornosti koji vjerojatno ne bi dobila tako rano da nije imala nekoga o kome mora brinuti.

2. Mali noćni razgovori. Gotovo da nema sestara koje u jednom periodu života nisu dijelile sobu. Starije sestre uvijek se žale na nedostatak privatnosti i prostora, ali ne i na one tihe noćne razgovore koji se događaju kad nijedna ne može zaspati.

Slika nije dostupna 10 stvari koje razumiju samo osobe koje imaju stariju sestru

Slika nije dostupna "Gotove smo ako starci saznaju!" Sedam životnih istina koje smo naučili od sestre

3. Vaši je prijatelji obožavaju. Vama možda i nije bila toliko draga kada bi vam ukrala nešto iz ormara, ali vaši prijatelji obožavali su vašu mlađu sestru. One imaju jedinstvenu sposobnost da se uvuku pod kožu vašem društvu i redovito smetaju prilikom zajedničkih druženja.

4. Ona vam vjeruje. Godine sa sobom donose iskustvo i zato ste uvijek spremni upozoriti svoju mlađu sestru da ne srlja u krivom smjeru. Potrudit ćete se da ne ponavlja greške koje ste vi napravili i dati joj savjet u pravom trenutku, a ona će ga poslušati jer vam vjeruje.

5. Interne šale. Neke stvari koje su vama dvjema zabavne nitko drugi neće razumjeti. Gledat će vas u čudu dok vi prepričavate svoje interne šale držeći se za trbuh od smijeha. Oni jednostavno ne mogu shvatiti o čemu se radi – to je jasno samo vama.

Ilustracija dječjeg krevetića Noćna snimka koja pokazuje kako se stariji brat treba odnositi prema svojoj sestri

Sestre Glavna saveznica: 10 razloga zašto su starije sestre zakon

6. Ona je isprika za sve. Koliko ste puta dobili dopuštenje da negdje odete po uvjetom da i mlađa sestra ide s vama? Naravno, uvijek ste pristali na to. I ponekad možda sestru ostavili nekome na čuvanje, ali naravno, vaši roditelji ni danas ne znaju za to.

7. Nikad vas ne zaboravlja. Bez obzira na to koliko se udaljite zbog obveza i različitog stila života, bez obzira na to koliko novih prijatelja stekne, mlađa sestra nikad ne zaboravlja svoju prvu pravu prijateljicu – vas.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju