Vojničke ili takozvane "cargo" hlače popularne su već neko vrijeme, a situacija se neće promijeniti ni u nadolazećem razdoblju.

Galerija

Ako je suditi po novim kolekcijama i ponudi u trgovinama, "cargo" hlače ove bi jeseni mogle biti barem jednako popularne kao omiljene traperice.

Originalno, ove hlače nosila je vojska, a karakteriziraju ih veliki džepovi na vanjskom dijelu bedara. Britanski vojnici nosili su ove hlače još 1938. godine pritom koristeći džepove za sanitetski materijal, karte i manje oružje. Ove hlače postale su dio američkih vojnih uniformi tijekom Drugog svjetskog rata.

U svijet mode "cargo" hlače ušle su 1990-ih godina, najviše zahvaljujući hip hop kulturi, a onda su svoje mjesto dobile i u kolekcijama dizajnera kao što su Ralph Lauren i Tommy Hilfiger.

Posljednja tri desetljeća "cargo" hlače imale su svoje mjesto na modnim pistama, a većina dizajnera u nekom ih je trenutku uklopila u svoje kolekcije. Njihova popularnost varirala je tijekom godina, a posljednjih mjeseci opet su postale nezaobilazan prizor na gradskim ulicama i čini se da se situacija neće promijeniti tako skoro.

Dio popularnosti "cargo" hlače zasigurno mogu zahvaliti svojoj udobnosti, ali i jednostavnom kombiniranju s ostalim komadima iz ormara.

Slično kao i traperice, odlične su kao dio ležernih kombinacija, a uz malo truda mogu postati komad za večernje izlaske pogotovo zbog činjenice da dolaze u raznim bojama, uzorcima i materijalima.

Ponuda "cargo" hlača u trgovinama ustinu je široka, a mi smo izdvojili 10 modela iz novih kolekcija.

Zara, 229,90 kn
Zara, 229,90 kn (Foto: Zara)

Pogledajte i 12 komada koji će se nositi ove jeseni:

Od glave do pete: 12 komada koji će se nositi ove jeseni