Miris božićnih kolača ispunit će domove i još jednom nas podsjetiti na sve te divne, tople, slatke arome koje blagdane čine još ljepšima i dražima. No mirisi cimeta, sandalovine, vanilije, ruma, đumbira nisu samo karakteristični za Božić već i za neke parfeme koji nas upravo zbog toga podsjećaju na najljepše blagdane.

Galerija Parfem Božić Dior Viktor & Rolf +7 Yves Saint Laurent

1. Dior "Hypnotic Poison"

Šarmantna orijentalna mirisna fuzija privlači svježim notama narančina cvijeta, a zamamnu slatkoću i toplinu daju mu vanilija i tonka. Bočica koja oblikom podsjeća na jabuku savršeno utjelovljuje bit ovoga parfema – neodoljivu privlačnost i sofisticiranu strastvenost. Krase ga i slatki korijen i jasmin.

Dior Dior "Hypnotic Poison" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Estée Lauder "Cinnabar"

Senzualan parfem koji odiše čežnjom i toplinom budi sva osjetila svojim začinskim notama i potiče znatiželju i zaigranost. Klinčić u njegovu srcu i gornje note naranče asociraju božićno doba, a orijentalnu mu stranu nadopunjuju jasmin, pačuli i sandalovina. Tamjan kao neočekivan mirisni dodatak oplemenjuje ga tajnovitim i svečanim ugođajem.

Estée Lauder Estée Lauder "Cinnabar" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Viktor & Rolf "Bonbon"

Raskošan i hedonistički mirisni spoj slatke i primamljive karamele, svježih citrusnih nota naranče i mandarine podsjeća na neodoljive blagdanske slastice. Ovaj gurmanski voćno-cvjetni parfem idealan je za hladnije doba godine i odiše daškom luksuza. Naranča i mandarina nadopunjene su breskovom, a karamela cvijetom naranče i jasminom.

Viktor & Rolf Viktor & Rolf "Bonbon" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Jo Malone London "Ginger Biscuit"

Ginger Biscuit miriše na tek ispečene kekse začinjene cimetom, muškatnim orahom i đumbirom i umočene u karamelu. Tu su još puterasti prženi lješnjaci, tonka i vanilija. Parfem pripada kolekciji mirisa Sugar & Spice inspiriranoj desertima.

Jo Malone London Jo Malone London "Ginger Biscuit" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Dolce&Gabanna "The Only One"

Cvijet ljubičice u kontrastu s gurmanskom aromom kave daje karakter mirisu. Svježe otvaranje uključuje note bergamota, dok srcem dominira akord irisa, sve na bazi vanilije i drvenih nota. Ova nova varijacija originala The One iz 2006. obuhvaća esenciju sofisticirane i hipnotizirajuće ženstvenosti.

Dolce&Gabanna Dolce&Gabanna "The Only One" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Tom Ford "Vanille Fatale"

Strastven, zadivljujući i prkosan, miris Vanille Fatale predstavlja utjelovljenje snage prirode i oluje. Mješavina začina šafrana i korijandra otvara kompoziciju praćenu mirisom tamjana miroa i olibanuma. Duhanski karakter prženog ječma čini srce Vanille Fatale s absolutom kave, narcisom i frangipanijem. Vanilija s Madagaskara pomiješana je s bogatom notom mahagonija.

Tom Ford Tom Ford "Vanille Fatale" (Foto: Privatna arhiva)

7. Yves Saint Laurent "Black Opium Neon"

Ako tražite idealan mirisni dodatak svojoj svečanoj kombinaciji za nezaboravne blagdanske zabave, ovaj će vas parfem lako pridobiti. Istaknut će vaš odvažan karakter i obaviti vas citrusnim notama mandarine i naranče. Nakon prvotne svježine pojavljuju se note kave i vanilije koje prizivaju ugođaj topline i sigurnosti. Kontrastan i odvažan, spaja najbolje od dvaju zimskih cvjetova – neodoljivog citrusnog voća i mirisa kolača s vanilijom.

Yves Saint Laurent Yves Saint Laurent "Black Opium Neon" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Thierry Mugler "Angel"

Miris koji je pokrenuo revoluciju u industriji parfema, s opbzirom na to da je prvi dobar i moderan parfem razvijen bez ijedne cvjetne note. Umjesto njih, Mugler je koristio čokoladnu bazu s elementima pačulija i šećerne vune za taj parfem inspiriran Istokom. Pored toga, korištene su i note bergamota, vanilije, pasiflore, breskve i karamele.

Thierry Mugler Thierry Mugler "Angel" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Versace "Crystal Noir"

Nezaboravan doživljaj snažnih i opojnih zimskih začina ublažen je cvjetno-voćnim komponentama. Prvo će vaša osjetila zagrijati note đumbira, začinskog kardamoma i pikantnog papra, a nakon toga kombinacija cvijeta naranče, gardenije i božura. U bazi su topla sandalovina, jantar i mošus, a Donatella Versace za ovaj parfem kaže da je dragocjen, senzualan i nježan.

Versace Crystal Noir Versace "Crystal Noir" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Hermès "Twilly d’Hermès"

Sam pogled na prekrasnu bočicu ovoga mirisa asocira na neodoljivu svjetiljku, a osjećaj topline i svjetlosti u hladnim danima doista i budi svojim pomno odabranim notama. Glavni su mu aduti đumbir, gorka naranča, bergamot i vanilija. Njezina koraljno ružičasta boja bočice razigrano je istaknuta svilenom vrpcom rukom zavezanom oko poklopca te tako ukazuje na karakter Hermès djevojaka – slobodnih, hrabrih i zaigranih.

Hermès Hermès "Twilly d’Hermès" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu Najbolji muški parfemi po izboru žena - 8 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 1 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 7 +7 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 4

Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu Dior J'adore Viktor & Rolf Flowerbomb Yves Saint Laurent Black Opium +9 Giorgio Armani Si

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju