Jednako kao i veze, i prijateljstva na daljinu znaju biti izazovna, ali kada je to prijateljstvo iskreno, nema te daljine koja ga može narušiti.

Prijateljstva na daljinu ustinu su posebna, a u nastavku pročitajte 10 razloga koji ih čine još posebnijima.

1. ZNATE CIJENITI SVAKI ZAJEDNIČKI TRENUTAK

Iako je život između vaše najbolje prijateljice i vas stavio stotine kilometara, pa čak i mora, oceane, kontinente... baš zbog te udaljenosti vas ćete dvije posebno cijeniti svaki trenutak koji provedete zajedno.

Svaki zajednički trenutak bit će vam svetinja i posvetit ćete mu se s najvećom pažnjom.

Odnos s najboljom prijateljicom lako je održavati Mobitel u ruke i... Tri znaka da odmah morate nazvati najbolju prijateljicu

Slika nije dostupna Ni čuti! "Dobronamjerne" rečenice koje ne smijete reći singl prijateljici

2. KREATIVNI NAČINI DA OSTANETE U KONTAKTU

Najbolje prijateljice koje razdvoje kilometri posebno su kreativne u smišljanju načina kako ostati u kontaktu. Potrebni su dodatni napori kako bi se održao kontakt kada se ne možete redovito vidjeti, ali takvi izazovi mogu biti zabavni.

Prijateljstvo na daljinu uključuje gomilu zabavnih poruka, e-mailova, razgovora putem videopoziva koji mogu uključiti i ispijanje džin-tonika... Opcija je mnogo, a najbitnije je da udaljenost na kraju dana ne utječe na povezanost između vas dvije. 

3. NOVA ŽIVOTNA ISKUSTVA

Kada najbolja prijateljica i vi živite na udaljenim lokacijama, tu udaljenost možete iskorisiti kao priliku za putovanja. Uvijek imate mjesto koje na koje možete otputovati bez previše troškova. S druge strane, uvijek imate osobu koju jedva čekate da vam dođe u goste, a tu je i treća opcija - susret na pola puta i još jedna zajednička pustolovina.

4. STVARNO VAM JE STALO

Ponekad u životu imamo odnose koji opstaju samo zbog blizine, međutim prijateljstvo na daljinu koje preživljava sve izazove pravi je dokaz da vam je do vaše prijateljice uistinu stalo i da se radi o odnosu koji vrijedi čuvati bez obzira na to koliko vas kilometara dijeli.

Prijateljice Pitanje koje muči mnoge: Kako steći prave prijatelje u tridesetima?

Tri prijateljice na putovanju I vikend je dovoljan: Zašto je putovanje s prijateljicama jako dobra ideja?

5. UVIJEK IMATE NEŠTO ČEMU SE MOŽETE RADOVATI

Život je takav da ne možete u svakom trenutku znati kada ćete točno nekoga vidjeti, međutim imati prijateljicu koja živi daleko od vas znači da uvijek imate razlog za radovanje, a to je vaš susret koji će se u nekom trenutku sigurno dogoditi.

6. IMATE OSOBU KOJA VAS NASMIJAVA/TJEŠI

Čak i ako vaša prijateljica ne živi u vašoj blizini, neke se stvari nikad ne mijenjaju. Bez obzira na njezinu lokaciju, ona je osoba koja će uvijek znati kako vas nasmijati i oraspoložiti kada stvari ne idu po planu.

7. ONAJ TRENUTAK KADA SE NAPOKON VIDITE

Svi znamo kako je dobar osjećaj kada napokon dobijemo nešto što dugo želimo, a osjećaj koji se stvori kada nakon dugo vremena napokon vidimo najbolju prijateljicu neusporedivo je bolji.

8. RIJETKO SE SVAĐATE

Trenuci koje provodite zajedno toliko su vam dragocjeni da ih nećete trošiti na svađe, a čak i kada se svađe dogode, pronaći ćete način da ih brzo riješite jer ne želite tratiti vrijeme na gluposti. 

9. OSJEĆAJ STABILNOSTI

Život se neprestano mijenja. Ljudi završe školu, vjenčaju se, dobiju djecu, nađu posao, promijene posao, presele se u drugi grad, razvedu... Međutim, odnos koji traje godinama bez obzira na udaljenost uvijek će biti tu da vam da osjećaj stabilnosti bez obzira na sve životne promjene.

10. PRIJATELJSTVO ZA CIJELI ŽIVOT

Odnos koji godinama odlijeva svim izazovima jedan je od onih za koje gotovo sigurno možete reći da će trajati cijeli život, a jednog dana, tko zna, život vas možda opet spoji na istoj lokaciji. Dogodilo se to ili ne, najbolja prijateljica i vi  uvijek ćete znati najbolje iskoristiti ono što vam život pruža.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju