Peti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu" nosi naslov "Rodna ravnopravnost i ženski leadership u pravnoj profesiji", a održat će se u četvrtak, 17. veljače s početkom u 18 sati u hotelu DoubleTree By Hilton u Zagrebu, s live-streamom na platformi Entrio.

Panelistice ovog panela bit će Tarja Krehić, Tena Šimonović Einwalter i Snježana Vasiljević, gošća druženja biti će Tina Drolec Sladojević, a moderatorice panela su Natalija Labavić i Vedrana Likan.

Link za preuzimanje besplatnih ulaznica za sudjelovanje je ovdje.

Tarja Krehić je odvjetnica i partnerica u Odvjetničkom društvu Krehić & Partneri u suradnji s Deloitte Legal, s 20 godina uspješne odvjetničke prakse u Hrvatskoj i u vodećim europskim odvjetničkim uredima. Stručnjakinja je za M&A te regulatorna pitanja s posebnim naglaskom na ICT sektor, zaštitu podataka i usklađenost. Tarja je magistrirala korporativno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u, kao stipendistica američke Vlade kroz program "Ron Brown Fellowship" alumnija, a titulu diplomiranog pravnika je stekla na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Uz podršku američke ambasade u Hrvatskoj i Državnog tajništva SAD-a, prije pet godina Tarja je okupila hrvatske odvjetnice i pravnice i osnovala Hrvatsku udrugu žena u pravnoj profesiji, čija je predsjednica od osnivanja. Tarja je, kroz međunarodni program američkog State Department-a, preko Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, ove godine pokrenula inicijativu osnivanja udruga pravnica u Bosni i Hercegovini i Srbiji, po uzoru na hrvatsku.

Organizatorica je brojnih međunarodnih i hrvatskih konferencija i inicijativa na temu povezivanja i osnaživanja pravnica u poslovnom okruženju kroz blisku suradnju sa britanskim „Klubom 30%“, Europskom mrežom udruga pravnica te Udrugom odvjetnica savezne države New York.

Tena Šimonović Einwalter je pravnica koju motivira zaštita ljudskih prava i borba za jednakost. 2005. joj je kao prvoj iz Hrvatske dodijeljena Diploma Međunarodnog instituta za ljudska prava u Strasbourgu. Poslijediplomski studij europskog i komparativnog prava na Pravnom fakultetu u Oxfordu završila je 2007., pravosudni ispit položila 2009. godine, a poslijediplomski znanstveni studij Međunarodni odnosi na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu završila 2013. Hrvatski sabor izabrao ju je 2013. za zamjenicu pučke pravobraniteljice te u ožujku 2021. za pučku pravobraniteljicu.


U studentskim danima je na Pravnom fakultetu organizirala tribine na temu zaštite ljudskih prava i vodila Europsku udrugu studenata prava, a danas je pučka pravobraniteljica – opunomoćenica Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda te stručnjakinja za borbu protiv diskriminacije Vijeća Europe. U međuvremenu je godinama radila u tom uredu prvo kao savjetnica, pa zamjenica, ali i položila pravosudni ispit te završila dva magisterija - iz Međunarodnih odnosa te Europskog i komparativnog prava na Pravnom fakultetu u Oxfordu.

 

Prva je dobitnica iz Hrvatske Diplome Međunarodnog instituta za ljudska prava. Uz to što je pučka pravobraniteljica trenutno je i članica Izvršnog odbora Europske mreže tijela za suzbijanje diskriminacije, kojim je u dva mandata predsjedala te Potpredsjednica Europske komisije protiv rasizma i nesnošljivosti Vijeća Europe, čija je bila predstavnica u Ad-hoc odboru za umjetnu inteligenciju Vijeća Europe.

Izv. prof. dr. sc. Snježana Vasiljević, je izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje izvodi nastavu iz predmeta Europsko javno pravo, Fundamental Rights in the EU, Pravo Europske unije, Institucije i pravni sustav EU-a, Europsko pravo ravnopravnosti spolova i nediskriminacije, te Pravo Europske unije i upravljanje europskim projektima na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je i doktorirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Cambridge.

Dobitnica je četiri Dekanove i Rektorove nagrade, te treće nagrade Američke odvjetničke komore za najbolji rad u području spolne diskriminacije i stipendije Zaklade Zlatko Crnić, Ministarstva znanosti i tehnologije i Sveučilišta u Zagrebu. Od 2021. Predstojnica je Zavoda za javno pravo i javnu upravu Pravnog fakulteta u Zagrebu te Predsjednica Odbora za sprečavanje diskriminacije i ravnopravnost spolova Pravnog fakulteta u Zagrebu i Vanjska članica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora.

Od 2019. je ad hoc sutkinja pri Europskom sudu za ljudska prava. Specijalizirala se u području temeljnih (ljudskih) prava i rodne ravnopravnosti u Europskoj uniji na London School of Economics and Political Science, Pravnom fakultetu Sveučilišta u Liverpoolu te Nacionalna stručnjakinja Agencije za temeljna prava EU, Akademije za europsko pravo te Vijeća Europe. Snježana je i Certificirani NLP Praktičar i edukantica transakcijske analize.

Gošća će u četvrtak biti i Tina Drolec Sladojević - osnivačica Odvjetničkog društva Drolec Sladojević u Ljubljani čiji je rad fokusiran na korporativno i građansko pravo. Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu u Ljubljani s 22 godine provela je 10 godina u Nizozemskoj. Tina je završila magistarski studij međunarodnog i europskog prava na Sveučilištu u Amsterdamu s 23 godine. Radila je kao pravni istraživač na Institutu za međunarodno pravo Asser, a kasnije i kao pravna asistentica u Međunarodnom kaznenom sudu UN-a za bivšu Jugoslaviju u Haagu. Po povratku u Sloveniju zaposlila se u odvjetničkom društvu, a vlastito odvjetničko društvo osnovala je sa 37 godina. Doktorirala je međunarodno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

O projektu "21 put prema uspjehu"

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

Kako su su prošli prošli paneli, pogledajte ovdje:

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu": Četvrti panel na temu ideja, inovacija i inicijativa mladih

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu V2": Bliži se treći panel naslova "Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost"

Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

Slika nije dostupna Uskoro panel: Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju