Rekordan broj od 145 mačaka i 21 pasmina iz osam zemalja bit će izloženo ovog vikenda na međunarodnim izložbama mačaka u Zagrebu, a dolazak je najavio i hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna, i sam ljubitelj mačaka, najavio je Savez felinoloških društava Hrvatske.

Izložbe će se održati u jednom zagrebačkom trgovačkom centru te će za javnost biti otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan ulazak.

Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe oba će dana započeti u 16 i 30 sati.

Osim rekordnog odaziva izlagača iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na prvim ovogodišnjim izložbama bit će proglašeni nacionalni pobjednici, najuspješnije mačke hrvatskih članova u prošloj godini.

Posebno nam je veselje i čast što ćemo imati posebnog gosta. Naime posjetit će nas hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna, koji je i sam veliki ljubitelj mačaka i dočekujemo ga s veseljem na našem mačjem okupljanju, rekla je predsjednica Saveza Amelija Leopoldović.

Otkrila je kako se dolazak pobjednika Dore očekuje u subotu 9. ožujka oko 16 sati, kada je i proglašenje nacionalnih pobjednika.

Mačje pasmine koje će biti prikazane su Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, American Curl kratkodlaki, Maine Coon, Neva Masquerada, Norveška šumska, Sibirska, Selkirk Rex dugodlaki, Bengalska, Britanska dugodlaka, Britanska kratkodlaka, Burmanska, Kartuzijska, Kurilian Bobtail, Devon Rex, Ruska, Sphynx, Domaća kratkodlaka i Domaća dugodlaka mačka. (Hina)

Sve je očarao: Perzijski mačak Ante iz Splita pobjednik je svjetske izložbe mačaka WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 15 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 18 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 11 +14 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 17

Dvije mace hrvatskih uzgajivača među pobjednicima velike izložbe u Opatiji Mediteranska izložba šampionskih mačaka u Opatiji - 10 Mediteranska izložba šampionskih mačaka u Opatiji - 9 Mediteranska izložba šampionskih mačaka u Opatiji - 8 +7 Mediteranska izložba šampionskih mačaka u Opatiji - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju