Kratke šiške, zbog mekoće i slatkoće koje daju licu zvane i "baby" šiške, trenutno su veliki frizerski trend za crveni tepih među poznatima. Može se očekivati da će se vrlo brzo s crvenog tepiha proširiti i na ulice te da ćemo ovaj stil šišanja šiški u 2018. često viđati

Galerija Glumica Emma Watson nosi 'baby' šiške Emma Roberts nosi \'baby\' šiške Alison Sudol nosi \'baby\' šiške +0 Sofia Boutella nosi \'baby\' šiške "Baby" šiške odrezane su do otprilike sredine čela te licu daju mekoću i slatkoću. Također izgledaju pomalo retro jer su takve kratke šiške nosile pin-up djevojke 1950-ih godina.

S "baby" šiškama možete napraviti modernu frizuru koja će otvoriti lice, ali i dobiti odvažnu frizuru koja je istovremeno vrlo nježna. Također, ako inače nosite duže šiške, a htjeli biste promjenu, "baby" šiške mogu biti odlično osvježenje.

S 'baby' šiškama možete napraviti modernu frizuru koja će otvoriti lice, ali i dobiti odvažnu frizuru koja je istovremeno vrlo nježna

Kako biste ovu frizuru nosili na najbolji način, donosimo 3 pravila koja je dobro znati:

1. 'Baby' šiške najbolje će izgledati uz kosu do ramena i dužu. Pogotovo će doći do izražaja kada se kosa sveže u rep, neurednu punđu ili naprave 'rolice'.

Naročito će dobro izgledati ako je kosa tamnije boje, poput crne, čokoladne, tamnoljubičaste, odnosno uz darkerske nijanse koje su više u kontrastu s bojom tena, zbog čega će šiške najviše doći do izražaja
, kaže frizerka Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas. Saznajte i koje su 3 frizure idealne za tanku i rijetku kosu.

2. 'Baby' šiške najbolje pristaju sitnim licima, odnosno licima sa sitnijim nosom, ustima, jagodicama. Pristaju nježnijim tipovima kose ili valovitoj jer su pune te ne padaju na lice, ali ga definiraju.

'Baby' šiške odlično će izgledati i ako nosite naočale jer odmak između šiški i naočala izgleda dobro. Slatko će izgledati i uz kapu, primjerice uz francusku kapicu, izvirujući ispod nje. Odličan izbor bit će i stajling u stilu 1950-ih: maramu svezanu u mašnicu na vrhu glave te make-up koji se sastoji od tuša i crvenog ruža uz bljeđi ten
, kaže Nikolina.

3. "Baby" šiške treba češljati gustim češljem te sušiti odozgor prema dolje uz čelo. Frizer Christopher Naselli koji frizira brojne slavne osobe kod stiliziranja frizure s "baby" šiškama uvijek koristi pjenu na korijenu šišaka kako bi stajale uz čelo te ih pričvrsti prema dolje dok stilizira ostatak kose.

Kako bi šiške bile uredne, bez podignutih vlasi, savjet je i nekoliko puta preći peglom preko njih. Kao i kod drugih stilova šišaka, ako nosite "baby" šiške, kosu nemojte sušiti na zraku kako se ne bi stvorile kovrčice i čuperci. Prvo stilizirajte šiške, a zatim ostatak kose. Provjerite i koja je idealna frizura za vaš znak horoskopa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju