Kao vilinska kućica - tako neki opisuju balkon Valentine Štajduhar iz Siska, koja je svoj balkon od 4,8 kvadrata pretvorila u malu oazu ljepote i mira. U tom stanu Valentina živi od prije dvije godine, a dugo je živjela u kući te imala uređenu okućnicu i ne može zamisliti da sada nema ovaj komadić prostora na otvorenom.

Galerija Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 17 Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 15 Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 10 +22 Valentina pri uređenju balkona pazi na svaki detalj

Uživam u svakom trenutku provedenom na svom balkonu. U bilo koje doba dana ili večeri, kad sam doma i imam vremena, provedem vrijeme na tom predivnom balkončiću, koji sam sredila po svom guštu.

Posebno navečer kad mi se upali sva rasvjeta i upalim sve te svjećice i onda uz čašu crnog vina doživim tu svu ljepotu i završim dan, govori Valentina Štajduhar, zaposlena kao spremačica u dječjem vrtiću u Sisku. Otkad zna za sebe Valentina gaji ljubav prema uređenju prostora i vjeruje da ta ljubav nikada neće prestati.

Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 15 Valentina je svoj balkon pretvorila u malu oazu ljepote i mira (Foto: Privatne fotografije)

Svaki kutak svojih čarobnih kvadratića Valentina je uredila s ukusom i stilom, s puno topline i duše.

Obožavam uređivati svaki kutak i svake godine nešto novo promijeniti. Stvarno radim sve i svašta i to me opušta i ispunjava, dodaje Valentina koja na svom balkonu uzgaja i jagode, cvijeće i ostalo bilje. Na njezinoj balkonskoj oazici ima svačega po malo, od pelargonija, begonija, jagoda, ananasa, monstere do raznih puzavica, kaktusa...

Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 8 Jako lijepo izgleda i zavjesa koja osigurava privatnost (Foto: Privatne fotografije)

Stolić pak krasi poseban buket od mirisnih svijeća u obliku cvijeća, izrađenih od sojinog voska, a njihov miris širi se čitavim balkonom. Jako lijepo izgleda i zavjesa ukrašena velikim mašnama koja osigurava privatnost, a Valentina priznaje kako joj je teško reći što joj je na njezinom balkonu najljepše, jer, jednostavno, sve joj je predivno.

I u kući u kojoj je prije živjela imala je predivno uređenu okućnicu, cvijeće, terasu, balkon. I sada povremeno odlazi kući, ali ne živi tamo stalno. Valentinin dom sada je ovaj stan s malim balkonom, ljepšim i od nekih glamuroznih kvadrata.

Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 1 Večeri su na Valentininom balkonu posebno čarobne (Foto: Privatne fotografije)

Ova velika kreativka svoju kreativnost izražava na razne načine pa se tako, između ostalog, bavi restauriranjem starog namještaja i izradom personaliziranih poklona.

Sve to radim s puno ljubavi i to me čini sretnom, kaže Valentina Štajduhar iz Siska.

Mnogi se ne mogu prestati diviti balkonu Valentine Štajduhar iz Siska - 7 Valentinin čarobni balkon uspoređuju s vilinskom kućicom (Foto: Privatne fotografije)

Vodimo vas na Dušičin balkon. Cijeli je divno uređen, ali svi prvo primijete zeleni zidić Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije +5 Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije

Marinino dvorište jedno je od najljepših u Đakovu, a terasasti vrt čini ga baš čarobnim Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 14 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 15 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 8 +19 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 12

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju