Za vrijeme toplijih mjeseci najviše vremena provodimo na balkonima i terasama, stoga ih valja urediti po svome osobnome guštu. Bez obzira koji stil uređenja inače volimo, glavno pravilo kod uređena malih vanjskih prostora jest – maksimalno iskoristiti prostor te odabrati praktičnost prije estetike.

Galerija Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije +5 Zeleni zidić je izradila sama od ostataka koje je pronašla u domu

Tim se pravilom vodila i Dušica Trnavac iz Srbije, točnije, Pančeva na rijeci Tamišu. Dušica i njezin suprug uredili su stan u bijelim tonovima u kombinaciji sa prirodnim detaljima, a boho stil proširio se i na najdraži dio njihova doma – intimni balkon na kojemu je prava idila ispijati kavu.

Njihov balkon od šest kvadrata uređen je kao bombončić, a gotovo su svi predmeti pronađeni na buvljaku. Uređenje svoga doma redovito objavljuje na društvenim mrežama kako bi osvijestila ljude da lijepo i moderno ne mora nužno biti novo.

Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušica je uredila u kombinaciji zelenila i boho stila (Foto: Privatna arhiva)

Balkon je, govori nam, prvi uredila u boho stilu, a zatim je shvatila da najviše uživa u zelenilu pa je stvorila efekt vrta.

Jedan period na balkonu je bilo raznog cvijeća, ali to se sada promijenilo. Moglo se tu pronaći svašta – od dugogodišnjih biljaka pa sve do cvijeća za jednu sezonu, a na balkonu je jedno vrijeme stanovala i maslina, govori nam Dušica.

Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije (Foto: Privatna arhiva)

Svaki detalj na balkonu pomno je isplaniran, ali Dušica nam priznaje da je ipak najponosnija na zeleni zidić koji je sama izradila. Kaže kako im je ostalo materijala od nekih drugih projekata pa je, jednostavno, zamutila boju od ostataka i njome premazala stare medijapan ploče.

Ako uređujete balkon, neka vam ovaj bude inspiracija. Inspiracija je najvažnija kod ovakvih projekata, a Dušica svoju crpi iz okoline – od društvenih mreža pa sve do prirode, a najbolje ideje joj padnu na pamet dok šeta psa Olija.

Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Pas Oli najviše uživa na balkonu (Foto: Privatna arhiva)

Za sve one koji razmišljaju o uređenju malog balkona, Dušica ima nekoliko savjeta:

  • Voljela bih da im je netko ovo rekao prije 10 godina: Ne žuri! Znam da je to jako teško jer sam i sama nestrpljiva, ali dom se gradi godinama.
  • Također, nemojte odbacivati stare komade namještaja, nego ih pokušajte uklopiti u dom, jer nema ljepše kombinacije od dobro uklopljenog starog i novog.
  • Na kraju, najvažnije jest da je vaš dom odraz vaše osobnosti.

Još savjeta i ideja možete pratiti na profilu dash_of_white. 

Balkon od šest kvadrata Dušice iz Srbije Koristila je medijapan ploče, a boju je također sama zamiješala (Foto: Privatna arhiva)

Provjerite koje je cvijeće najbolje postaviti na balkon, kako temeljito očistiti balkonske podove i kojih je to pet glavnih pravila da balkon dobije sasvim novo lice.

Tri glavna savjeta za uzgajanje hortenzija na balkonu Hortenzije na balkonu Hortenzije na balkonu Hortenzije na balkonu +10 Hortenzije na balkonu Puno ljepote na tako malo kvadrata: Pogledajte balkon koji je stvarno čaroban Boho stan Elle iz Poljske Boho stan Elle iz Poljske Boho stan Elle iz Poljske +16 Boho stan Elle iz Poljske Zavirite u stan prepun topline u kojem je lođa ipak glavna kraljica Stan u boho stilu Stan u boho stilu Stan u boho stilu +3 Stan u boho stilu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju