Pčelinji ubod
Pčelinji ubod (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept

15-10-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako volite kremaste kolače s hrskavim bademima i laganom, mirisnom kremom od vanilije, onda je ovaj klasik iz njemačke kuhinje prava poslastica za vas.

Bienenstich li pčelinji ubod spoj je mekanog biskvita, zlatnih listića badema i neodoljivo nježne kreme. Savršen je za svečane prilike, ali i kao desert uz popodnevnu kavu. Priprema je jednostavna, a rezultat – božanstven. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Pčelinji ubod Pčelinji ubod (Foto: Stockfood)

Mi s vama dijelimo nešto jednostavniju verziju ovoga kolača - gotov je za pola sata, a okus je jednako dobar.

Recept je u nastavku:

Pčelinji ubod - sastojci:

za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 100 g listića badema + 100 g šećera

za premaz:

  • 50 g maslaca + 2 žlice meda

za kremu:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 100 g maslaca sobne temperature

Pčelinji ubod - priprema:

  1. Za biskvit umutite četiri jaja sa 100 g šećera i jednim vanilin šećerom sve dok ne dobijete pjenastu i svijetlu smjesu. U posebnoj zdjeli prosijte brašno s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu od jaja i lagano miksajte. Dodajte i bademe i kratko promiješajte. Smjesu ulijte u kalup koji ste obložili papirom za pečenje, a rubove dobro namastili. Pospite listićima badema tako da prekriju cijelu površinu, a zatim pospite s još 100 g šećera. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Topli biskvit premažite mješavinom meda i rastopljenog maslaca.
  2. Pomiješajte dva pudinga od vanilije, 100 g šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte pa skuhajte puding. U vrući puding dodajte 100 g maslaca.
  3. Ohlađeni biskvit prerežite napola. Dodajte topli puding pa preklopite gornjom korom s bademima. Dobro ohladite prije rezanja.

Dobar tek!

Volite tradicionalne kolače? Inspirirajte se našim bogatim popisom recepata za kolače naših baka. 

Ako na ovom popisom niste pronašli ono što tražite, pogledajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Čokoladna torta bez brašna Recept za čokoladnu tortu s bademima, bez mrvice brašna

Čokoladni kolač s višnjama Pripremite bombastični, a tako jednostavni čokoladni kolač s višnjama

Brzi kolač od jabuka Trebat će vam 10 minuta i dvije jabuke da pripremite ovaj mekani kolač koji svi vole

Robert Redford kolač Imamo recept za kolač nazvan po Robertu Redfordu, provjerite zašto se tako zove

 

Pročitaj još
Pročitaj još