Bienenstich li pčelinji ubod spoj je mekanog biskvita, zlatnih listića badema i neodoljivo nježne kreme. Savršen je za svečane prilike, ali i kao desert uz popodnevnu kavu. Priprema je jednostavna, a rezultat – božanstven.

Mi s vama dijelimo nešto jednostavniju verziju ovoga kolača - gotov je za pola sata, a okus je jednako dobar.
Recept je u nastavku:
Pčelinji ubod - sastojci:
za biskvit:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g brašna
- 50 g mljevenih badema
- 100 g listića badema + 100 g šećera
za premaz:
- 50 g maslaca + 2 žlice meda
za kremu:
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 750 ml mlijeka
- 100 g maslaca sobne temperature
Pčelinji ubod - priprema:
- Za biskvit umutite četiri jaja sa 100 g šećera i jednim vanilin šećerom sve dok ne dobijete pjenastu i svijetlu smjesu. U posebnoj zdjeli prosijte brašno s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu od jaja i lagano miksajte. Dodajte i bademe i kratko promiješajte. Smjesu ulijte u kalup koji ste obložili papirom za pečenje, a rubove dobro namastili. Pospite listićima badema tako da prekriju cijelu površinu, a zatim pospite s još 100 g šećera. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Topli biskvit premažite mješavinom meda i rastopljenog maslaca.
- Pomiješajte dva pudinga od vanilije, 100 g šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte pa skuhajte puding. U vrući puding dodajte 100 g maslaca.
- Ohlađeni biskvit prerežite napola. Dodajte topli puding pa preklopite gornjom korom s bademima. Dobro ohladite prije rezanja.
Dobar tek!
Volite tradicionalne kolače? Inspirirajte se našim bogatim popisom recepata za kolače naših baka.
Ako na ovom popisom niste pronašli ono što tražite, pogledajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.