Ove godine svi kao da žele da Božić bude još posebniji jer u 2020. godini svaki je izvor sreće i veselja dobrodošao. Tako je i u Kaptolu, selu smještenom podno Papuka, ovaj prosinac osvanula jedna posebna božićna soba - na otvorenom.

Galerija Božićna soba na otvorenom - 9 Božićna soba na otvorenom - 2 Božićna soba na otvorenom - 1 +4 Božićna soba na otvorenom - 3

Ideju je dobila mama Josipa, jednu večer samo je došla i rekla: 'Djeco, trebali bismo terasu okititi slamom i borovima za Božić.' I tako je počelo, rekla nam je Josipina kći Mihaela.

Božikovina Božićni ukras iz prirode: Kako brzo i jednostavno božikovinom ukrasiti dom?

Mali bor Ideje za ukrašavanje drvca koje će se savršeno uklopiti u mali stan

Dva tjedna obitelj je polako izrađivala ukrase. Šivali su ih, lijepili, sakupljali i korak po korak, postavili početnu formu. Nju još planiraju doraditi, ali za početak su, kažu, zadovoljni.

A reakcije? One su fantastične.

Iako nismo planirali nikakve posjete u samu sobu, nećemo odbiti nikoga tko izrazi želju za fotografiranjem, kaže Mihaela i dodaje da su dobili i neke upite za suradnju pa će probati sve izvesti u skladu s mjerama. Činjenica da je cijeli koncept smješten na otvorenom olakšava situaciju.

Stan u Jastrebarskom u kojem bismo voljeli provesti barem vikend - 7 Kamin je divota! Zakoračite u stan u Jastrebarskom u kojem bismo voljeli provesti barem vikend

Vanilin kiflice Prhke i prefine: Recept za vanilin kiflice bez kojih ne možemo zamisliti blagdane

Iako soba polako postaje prava zvijezda blagdana, Mihaela kaže da su je prije svega radili za sebe, da si dodatno uljepšaju ovo vrijeme sve strožih mjera zaštite od koronavirusa.

Sav posao oko izrade i postavljanja odradile smo moja šogorica Marija i ja - i baš smo uživale u svemu... Od šetnje po šumi i skupljanja grančica i mahovine, do izrade vjenčića, postavljanja lampica, itd..., kaže Mihaela i dodaje da im je sada ostalo još samo u sobi se uslikati s čašom vina. A mi ćemo dodati da na jednom ovakvom mjestu ne bi bilo loše uživati ni u vrućoj čokoladi ili šalici čaja.

Božićna soba na otvorenom - 2 Na ideju izrade ove sobe došla je mama Josipa (Foto: Mihaela Kresovljak)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju