Brzi kolač s jabukama - sastojci:
- 1 velika šalica brašna
- 1 mala žlica praška za pecivo
- pola šalice maslaca sobne temperature
- dvije trećine šalice kristal šećera
- 2 dodatne male žlice kristal šećera za posipanje
- 2 velika jaja
- 2 velike jabuke
- 1 mala žlica cimeta
- prstohvat soli
- malo krušnih mrvica
Brzi kolač od jabuka - priprema:
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Kalup po želji (okrugli, kockasti ili pravokutni) namažite s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitnije kockice.
- Kuhačom miješajte maslac sobne temperature i šećer. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miješajte dok se jaja u potpunosti ne sjedine sa smjesom. Potom u nju dodajte brašno s praškom za pecivo i cimet. Na kraju dodajte i jabuke pa još jednom sve dobro promiješajte.
- Smjesu ubacite u kalup i potom po površini posipajte s dvije male žlice šećera. Zatim stavite u pećnicu i pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa i kada njegova površina poprimi zlatno žutu boju.
Želite li da tanjur s kolačima bude poseban isprobajte i prekrasne ružice od jabuka koje početnike u kuhinji osvajaju jednostavnošću, a kušatelje reskim i slatkim okusom jeseni. A ukoliko se ipak ne želite odreći čokolade u desertu kojim ćete počastiti goste, isprobajte recept za prefine kako kocke bez jaja, mlijeka i maslaca.
Ako tražite još recepata za jednostavne kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!