Stranica Faveable provela je istraživanje i dala ženama 97 muških mirisa na testiranje. Rangirale su ih prema vlastitim preferencijama te sastavile listu 10 najboljih muških parfema prema izboru žena.

Galerija Muški parfem Paco Rabanne 1 Million Armani Code +6 Bleu de Chanel

Tu smo listu objavili i mi, a onda smo vas na našem profilu na Facebooku pitali da s nama podijelite svoje omiljene muške parfeme.

U nastavku smo izdvojili popis od deset mirisa koje ste često spominjale. Mali dio njih podudara se s ranije objavljenim popisom, a tu su onda i neki drugi mirisni favoriti po izboru naših čitateljica. U anketi na kraju teksta možete izabrati i najdraži miris s ovog popisa.

1. Bleu de Chanel

Miris koji je posvećen slobodi – beskrajnoj, dubokoj i bezgraničnoj. Drveno-aromatična kompozicija zalazi u senzualni i orijentalni teritorij ambera koji obogaćuje drvenu svježinu parfema te joj daje baršunastu notu.

Bleu de Chanel Bleu de Chanel (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Paco Rabanne 1 Million

Ovaj drvenasto-začinski miris za muškarce lansiran je 2008. godine i otad mu se popularnost ne smanjuje. U gornjim notama su krvava mandarina, grejp i menta, u sredini su cimet, začinske note i ruža, dok bazu čine amber, koža, drvene note i indijski pačuli.

Paco Rabanne 1 Million Paco Rabanne 1 Million (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Armani Code

Armani Code na tržištu je gotovo 20 godina i još uvijek se nalazi na brojnim popisima omiljenih muških parfema. U gornjim notama mirisa su limun i bergamot, u sredini su zvjezdasti anis, cvijet masline i Guaiac drvo, a bazu čine koža, mahune tonke i duhan.

Armani Code Armani Code (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Tom Ford Tobacco Vanille

Ovo pravo umjetničko djelo u bočici namijenjeno je muškarcima i ženama, a jedna od glavnih karakteristika mu je raskošna i topla vanilija. Gornje note čine list duhana i začini, srednje note su vanilija, kakao, mahune tonke i cvijet duhana, dok su bazne sušeno voće i drvene note.

Obožavatelji kažu da je ovo jedan od onih mirisa za kojim se okreću glave, a posebno je omiljen u zimskim mjesecima kada kombinacija vanilije i duhana traje vječno.

5. Dior Sauvage

U bočici ovog mirisa gornje note karabrijskog bergamota susreću se s ambroksanom dobivenim iz dragocjenog ambergrisa i njegovim drvenim tragom. Miris je inspiriran divljinom i otvorenim prostorima, plavim nebom koje prekriva stjenovite pejzaže te vrućinom ispod pustinjskog sunca.

Dior Sauvage Dior Sauvage (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Prada Black

Ovaj drvenasto-orijentalni miris u gornjim notama ima bergamot, u sredini su anđelika i pačuli, dok bazu čine amber, mošus i kumarin. Miris je na tržištu od 2018. godine, a obožavatelji kažu da je miris gladak, svjež, mekan, primamljiv i drukčiji od onoga što većina muškaraca nosi.

Prada Black Prada Black (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Joop Homme

Miris je ovo koji je na tržištu od 1989. godine. Gornje note su naranča, mandarina, bergamot i amalfijski limun, u sredini su cimet, heliotrop, jasmin, kardamom i đurđevak. Radi se o vrlo senzualnom, orijentalnom mirisu.

Joop Homme Joop Homme (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Yves Saint Laurent Kouros

Yves Saint Laurent Kouros miris je koji je na tržištu duge 32 godine. Gornje note mirisa čine aldehidi, korijandar, muškatna kadulja, artemizija i bergamot, u sredini su pačuli, karanfil, vetiver, geranijum, cimet, jasmin i korijen irisa, dok bazu čine cibetka, med, koža, mošus, hrastova mahovina, amber, mahune tonke i vanilija. Jedna žena komentirala je ovaj miris napisavši da ona, kad bi srela muškarca koji nosi Kouros, ne bi mogla skinuti pogled s njega.

Yves Saint Laurent Kouros Yves Saint Laurent Kouros (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Givenchy Gentleman

Ovaj drveni aromatični miris na tržištu je od 2018. godine. U gornjim su notama crni papar, lavanda i bergamot, u sredini su iris, klinčić i cimet, dok bazu čine ljuske crne vanilije, tolu balzam, mahunke tonke, benzion i pačuli. Miris je prema riječima fanova božanstven, otmjen, seksi i izaziva ovisnost.

Givenchy Gentleman Givenchy Gentleman (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Vama omiljeni muški parfem je...

glasova:

10. Hugo Boss Bottled

Miris Hugo Boss Bottled na tržištu se pojavio prije 15 godina i otad ima vojsku obožavatelja mirisnih nota koje su spojenje u toj bočici. Gornje note čine jabuka, šljiva, limun, bergamot, hrastova mahovina i geranium, u sredini su cimet, mahagonij i karanfil, dok bazu čine vanilija, sandalovina, cedar, vetiver i maslina. Prema riječima obožavatelja, radi se o vrlo lijepom, balansiranom mirisu koji je nosiv svaki dan.

Hugo Boss Bottled Hugo Boss Bottled (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu Najbolji muški parfemi po izboru žena - 8 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 1 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 7 +7 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 4

Koji su to najpopularniji parfemi svih vremena po izboru Francuskinja? Chanel No. 5 je postao i modna inspiracija Kenzo Flower by Kenzo +0 Chanel Coco Mademoiselle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju