Dans obilježavamo Svjetski dan džin-tonika, pića omiljenog u gotovo svakom kutku svijeta, pogotovo u ženskim druženjima.

Odavno džin-tonik više nije samo koktel i dio svih naših velikih proslava. On je polako, ali sigurno postao dio čokolada, torti, čajeva, marmelada, ukrasa za bor...

Povodom Svjetskog dana džin-tonika na jednom smo mjestu odlučili izdvojiti nekoliko kombinacija u kojima nas ovo piće dodatno oduševljava.

1. Čokolada s džin-tonikom

Na opće oduševljenje ljubitelja džin-tonika, popularno piće postalo je dio čokolade. Vašim okusnim pupoljcima sigurno će se svidjeti tamna čokolada brenda Coco Chocolatier koja je aromatizirana uljem klekovih bobica i limetom. Ovdje pogledajte ponudu džin-tonik čokolada koje se mogu naručiti preko interneta.

2. Cheesecake s džin-tonikom

Omiljena torta i jednako omiljeni koktel spojeni su u nezaboravni desert. Cheesecake bez pečenja odlično paše uz, naravno, voljeno piće. Pročitajte recept za cheesecake s džin-tonikom.

3. Marmelada od džin-tonika

Britanski brend Firebox svojim kupcima nudi marmeladu od džin-tonika koja se može mazati za kruh i biti dio brzinskom doručka, ali i primjerice keksića. Tri su glavna sastojka fine marmelade svježi limun, naranča i džin. Saznajte gdje možete nabaviti marmeladu od džin-tonika.

Marmelada od džin-tonika Marmelada od džin-tonika (Foto: Zadovoljna.hr)

4. Džin-tonik čaj u filtarskim vrećicama

U zimskim danima ovo je kombinacija koja će razveseliti mnoge. Dva napitka postala su jedan, pa se u hladne dane možete grijati džin-tonikom u obliku koji se ispija iz šalice za čaj. Jedna kutija džin-tonik čaja ima 15 filtarskih vrećica, cijena joj je 60 kuna, a brend koji je ovaj čaj osmislio dostavlja i u Hrvatsku.

5. Džin-tonik svijeća

Da omiljeno piće ne mora biti samo dio prehrambenih proizvoda, dokaz je džin-tonik svijeća koja vam omogućuje da vaš životni prostor zamiriše po omiljenom vam piću.

6. Ružičasti džin-tonik

Ako današnji dan želite propisno proslaviti, što on i zaslužuje, onda okupite prijateljice i počastite se ružičastim džin-tonikom. Ružičasti džin-tonik, koji je dio ponude kafića i noćnog kluba Hugo's, postao je pravi hit među Zagrepčankama, a sastoji se od džina Tanqueray, ružičastog tonika s grejpfrutom Three cents, svježe mente, zvjezdastog anisa i ružičastog papra.

Izbor je, dakle, šarolik, a za koju god opciju s omiljenim koktelom da se odlučite, nećete pogriješiti. Mi vam na kraju možemo još samo poželjeti sretan Svjetski dan džin-tonika!

Hugo's ružičasti džin-tonik Hugo's ružičasti džin-tonik (Foto: Sandro Sklepić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju