Jedan od najvećih i najutjecajnijih glumaca 20. stoljeća, a mnogi ga smatraju i najvećim, Marlon Brando rođen je prije točno 100 godina, 3. travnja 1924. godine.

Galerija Marlon Brando Marlon Brando Marlon Brando +6 Marlon Brando, Jednooki Jack, 1961.

Teško je sažeti veličinu Brandova utjecaja na svijet glume, a ono čime je na početku karijere poput magneta privlačio sve oko sebe bio je njegov seksepil zločestog dečka u "ubojitoj" kombinaciji sa sirovom intenzitetom što je njegove glumačke izvedbe činilo vrlo realističnima i emotivnima.

Marlon Brando Marlon Brando (Foto: Profimedia)

Marlon Brando slavu je započeo je u 1950-ima, a karijera mu je cvjetala i uz sedamdesetima.

Njegove uloge u sedamdesetima možda još i više fasciniraju znajući koliko je Brando znao biti zeznut na setu. Na set filma Apokalipsa danas u kojem je imao sporednu ulogu, dolazio je bez da je naučio tekst, a opet je pokazao rijetko viđenu briljantnost u izvedbi. Čak i kad je bio folirant, glumio da zna tekst i izmišljao, i dalje je bilo teško skinuti oči s njega.

Marlon Brando, Apokalipsa danas, 1979. Marlon Brando, Apokalipsa danas, 1979. (Foto: Profimedia)

Marlon Brando postavio je zlatni standard za glumce u filmovima, te dosegao mitski status koji su mnogi nakon njega pokušali doseći. Bio je fatalan muškarac prodornog pogleda, divlji, svoj, buntovan, jedinstven, i sve ga je to učinilo legendom.

Bio je i ostao najveći frajer Hollywooda što dokazuju i Brandove nezaboravne fotografije u galeriji na početku teksta.

Marlon Brando Marlon Brando, Tramvaj zvan čežnja, 1951. (Foto: Profimedia)

Slažete li se? 20 najzgodnijih fiktivnih muškaraca iz slavnih filmova Brad Pitt kao Tristan Ludlow u filmu 'Legenda o jeseni' Najzgodniji likovi iz filmova Najzgodniji likovi iz filmova +17 Najzgodniji likovi iz filmova Ovo je 10 najzgodnijih muškaraca u godini na izmaku Patrick Dempsey Najzgodniji muškarci u 2023. Najzgodniji muškarci u 2023. +6 Najzgodniji muškarci u 2023.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju