Jedan od najvećih i najutjecajnijih glumaca 20. stoljeća, a mnogi ga smatraju i najvećim, Marlon Brando rođen je prije točno 98 godina, 3. travnja 1924. godine. Teško je sažeti veličinu Brandova utjecaja na svijet glume, a ono čime je na početku karijere poput magneta privlačio sve oko sebe bio je njegov seksepil zločestog dečka u "ubojitoj" kombinaciji sa sirovom intenzitetom što je njegove glumačke izvedbe činilo vrlo realističnima i emotivnima.

Galerija Fotografije koje dokazuju da je Marlon Brando bio i ostao najveći frajer Hollywooda - 6 Fotografije koje dokazuju da je Marlon Brando bio i ostao najveći frajer Hollywooda - 3 Fotografije koje dokazuju da je Marlon Brando bio i ostao najveći frajer Hollywooda - 5 +6 Fotografije koje dokazuju da je Marlon Brando bio i ostao najveći frajer Hollywooda

Marlon Brando slavu je započeo je u 1950-ima, a karijera mu je cvjetala i uz sedamdesetima.

Njegove uloge u sedamdesetima možda još i više fasciniraju znajući koliko je Brando znao biti zeznut na setu. Na set filma "Apokalipsa danas" u kojem je imao sporednu ulogu, dolazio je bez da je naučio tekst, a opet je pokazao rijetko viđenu briljantnost u izvedbi. Čak i kad je bio folirant, glumio da zna tekst i izmišljao, i dalje je bilo teško skinuti oči s njega.

Steve McQueen i Faye Dunaway Prvi se pamte: 10 najfatalnijih holivudskih "zločestih" frajera

Marlon Brando postavio je zlatni standard za glumce u filmovima, te dosegao mitski status koji su mnogi nakon njega pokušali doseći. Bio je fatalan muškarac prodornog pogleda, divlji, svoj, buntovan, jedinstven, i sve ga je to učinilo legendom.

Bio je i ostao najveći frajer Hollywooda što dokazuju i Brandove nezaboravne fotografije u galeriji na početku teksta.

Fotografije koje dokazuju da je Marlon Brando bio i ostao najveći frajer Hollywooda - 1 Marlon Brando u filmu Divljak iz 1953. godine (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju