Bundeva je nezamjenjivi dio jeseni. Ta jednogodišnja biljka iz porodica tikvovki daje slasne narančaste plodove koji vladaju jelovnicima u rujnu, listopadu i studenom.

U domaćinstvima diljem hrvatske u ovo se vrijeme počinje pripremati pečena bundeva kao prilog drugim jelima, slasne juhe i variva, a oni vještiji napravit će i bučnicu.

No bundeva nije samo gastronomska poslastica već i nadahnuće za uređenje doma u jesenskim tonovima. Njezina topla narančasta boja podignut će svaki prostor.

Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki - 3 Carstvo zemljanih tonova: Zagrebački stan u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki

Pritom treba znati da ne morate bojiti zidove ili kupovati novi namještaj kako biste uživali u tim blagodatima. Dovoljno je već postojeći prostor unaprijediti malim detaljima s motivom ili u tonovima sveprisutne bundeve.

Želite li u dom unijeti suptilni tračak jeseni, nabavite jastučnice, kuhinjske krpe ili kupaonske ručnike u bogatim nijansama bundeve te ih objesite na za to prigodno mjesto. Kuhinju može razigrati i mali detalj poput podloška za čaše u narančastoj boji.

Slika nije dostupna Nije pretjerano! Deset dokaza da cigleni zid domu daje poseban šarm i toplinu

Ako obožavate bundevu i sve što ona predstavlja, nabavite nešto hrabrije sitnice za dom poput svijećnjaka, košara ili čak posuđa u obliku tog povrća.

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te odabrali nekoliko detalja u obliku ili boji bundeve koji će transformirati vaš dom u najudobnije jesensko gnijezdo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju