Privatni vanjski prostor san je većine ljudi, posebno onih koji žive u gradskih stanovima. Samo mali balkon dovoljan je da još više zavolimo naš životni prostor.

Ako ste među sretnicima koji imaju mali, srednji, veliki balkon ili pak prekrasnu terasu, onda ih i sami vjerojatno želite što bolje iskoristiti.

To znači da se nećete zaustaviti samo na stolicama i stoliću nego ćete pomoću raznih detalja učiniti vašu oazu mjestom na kojem ćete provoditi najviše vremena kada to vrijeme dopušta.

Imajte na umu da, bez obzira na to koliko je malen, svaki balkon ima potencijal, a to kako ćete ga urediti ovisi o vama i vašim preferencijama.

U svakom slučaju, u trgovinama se nalazi cijeli niz detalja koji balkon mogu podignuti na jednu višu razinu. Naravno, koje detalje ćete koristiti ovisi i o kvadraturi koju imate. Mi smo u našoj galeriji izdvojili sedam manjih i većih detalja koji će pomoći da vaš balkon postane najnježnija oaza.

Slika nije dostupna Izaberite cvijeće: Pet balkonskih ljepotica koje sjenu vole više od sunca

Ideje kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje - 14 15 ideja kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje

Prilikom uređenja balkona od pomoći vam mogu biti i savjeti stručnjaka za uređenje. Njih nekoliko donosimo u nastavku:

1. Dodajte mali stol

Dvije najbitnije stvari za uživanje u jutarnjoj kavi su stolica i stolić. Ako imate manji balkon odaberite model koji je sklopiv tako da ga lako možete maknuti sa strane kada vam nije potreban.

2. Nađite mjesta za zelenilo

Balkon, odnosno terasa su vaše privatne oaze na otvorenom, a da bi taj dojam boravka na otvorenom bio potpun svaki slobodan centimetar iskoristite za biljke. Vaš balkon će zahvaljujući njima izgledati lijepo i mirisati još ljepše.

3. Iskoristite prostor na zidu

Na zidove objesite razne ukrase, ali i košare s biljem. Dobit ćete lijep detalj, a pritom ćete uštedjeti prostor. Tu je i mogućnost postavljanja polica koje također štede prostor. Na njih možet staviti viseće cvijeće koje će na taj način posebno doći do izražaja.

4. Ne zaboravite rasvjetu

Balkon nije tu samo da biste ga koristili tijekom dana. Pobrinite se za rasvjetu, kako biste i navečer mogli uživati u vašoj divnoj oazi. I tu ne mislimo samo na klasičnu rasvjetu. Zaigrajte se detaljima koji će u večernjim satima na vašem balkonu stvoriti predivnu atmosferu. To mogu biti lampice u raznim oblicima od onih u obliku loptica do zvjezdica, zatim fenjeri, razne visilice...

Kako biste bili sigurni da vas u toj romantično osvijetljenoj oazi neće napasti komarci, možete iskoristiti primjerice svijeće s citronelom koje ih odbijaju.

Varaždinski balkon s drvenom pregradom - 1 Prava oaza mira: Varaždinski balkon sa zgodnim detaljem koji će mnogi htjeti kopirati

5. Osigurajte si privatnost

Gradski balkoni vrlo često se nalaze tik do susjedovog. Ako ne želite da svatko ima pogled na vaše ispijanje kave osigurajte si privatnost. To možete učiniti pomoću visokih biljaka ili drugih pomagala koje je moguće kupiti u trgovinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju