Modne revije polako se vraćaju u život, a jedna od njih bila je i ona modne kuće Dior na kojoj je predstavljena kolekcija za jesen/zimu 2021. Među predstavljenim komadima posebno se izdvojila posebna vjenčanica.

Dizajnerica Diora Maria Grazia Chiuri u svoje je viđenje odjevnih predmeta za sezonu jesen/zima 2021. doslovce utkala dvije strane mode – visoku modu i ljude koji ručno izrađuju najljepše komade odjeće.

Baš kao što je to učinio sam Christian Dior u godinama nakon Drugog svjetskog rata kada se okrenuo „malim“ ljudima koji ručno izrađuju tkanine, jednako je učinila i Chiuri stavljajući naglasak na ručni vez i tvid, za što se smatra da će imati veliku ulogu u izgradnji postpandemijske ekonomije.

I baš dok se modni krugovi pitaju kako će izgledati moda u svijetu kojem se polako vraćamo, Chiari je odgovorila s fokusom na dnevnu odjeću. Tvid, kašmir i svila te neutralne boje prevladavaju u njezinoj novoj kolekciji, a veliku ulogu u čitavoj priči imala je i scenografija koju je za reviju osmislila umjetnica Eva Jospin.

Nakon brojnih otkazanih vjenčanja, nove haljine u punom smislu riječi slave život.

Romantičnost je bila vidljiva u svakom trenutku revije, i u komadima odjeće i u modelima koji su ih nosili, a posebnu su pažnju privukle haljine.

Slika nije dostupna Diorov "makeover" kultne Vespe: Redizajnirani model za vožnju s daškom visoke mode

Dok je ostatak kolekcije više-manje namijenjen i boravku na otvorenom, drugu polovicu kolekcije čine predivne svilene haljine koje prate žensku figuru i koje kao da jedva čekaju da nam se ukaže što više prilika da ih nosimo, gotovo kao da su optimističan dio kolekcije.

VJENČANICA IZ (VILINSKIH) SNOVA

Među tim haljinama izdvojila se i jedna sasvim posebna vjenčanica, i to zelene boje. Tim jedinstvenim primjerkom, koji izgleda kao da je izašao iz vilinske radionice, Dior je zatvorio reviju u velikom stilu.

Sviđa li vam se vjenčanica u zelenoj boji:

glasova:

Ne samo da haljina itekako odudara od tradicionalne bijele boje nego ide i korak dalje – ispod prozirne tkanine, izvezene svjetlucavim perjem i listićima pastelnih boja, vidi se komplet donjeg rublja s gaćicama visokog struka u boji kože.

Slika nije dostupna (Ne)ponovljivi majstor: Dokaz da su Diorove kreacije vječna inspiracija dizajnerima

Gotovo poetična kolekcija, i prije svega ta haljina, nije slučajnost. Svjedočeći ekonomskom utjecaju na dobavljače i radnike u tekstilnoj industriji tijekom pandemije, izravno je uvidjela učinak koji su otkazivanje vjenčanja, zabava i prigodnih događaja imali na život ljudi, a ovom kolekcijom kao da želi dati svoj doprinos vraćanju u nekadašnji život.

Svaka mladenka koja odabere ovu haljinu zato će, u punom smislu riječi, slaviti život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju