Najpopularniju hrvatsku navijačicu, Ivanu Knoll, paparazzi su ulovili na španjolskoj plaži. Bio je to praznik za onaj dio komentatora na društvenim mrežama koji najviše vole analizirati nečiji izgled.

Galerija Ivana Knoll Ivana Knoll bez filtera Ivana Knoll bez filtera +3 Ivana Knoll bez filtera

Doduše, većina komentara ovaj put se odnosila na činjenicu da Ivana Knoll svoje fotografije na Instagramu često obradi do neprepoznatljivosti pa su ove neobrađene pokazale kako zapravo izgleda kada ne izbriše svaki trag stvarnosti sa svog tijela.

Ivana Knoll bez filtera Ivana Knoll bez filtera (Foto: Profimedia)

E sad, dio kritičara osvrnuo se generalno na njezin izgled, neovisno o vještinama provlačenja kroz filter, i tu dolazimo do malog problema. Ili možda ipak velikog s obzirom na to u kakvom su porastu poremećaji poput tjelesne dismorfije koji ljude dovode do iskrivljenog doživljaja vlastitog tijela i opsesivne težnje fizičkom savršenstvu. Uvjetno rečeno savršenstvu jer tko od nas uopće ima pravo definirati kako izgleda savršeno tijelo?

Ivana Knoll bez filtera Ivana Knoll bez filtera (Foto: Profimedia)

Gle kako je masna, kaže jedna komentatorica. Bezveze, celulitna, nikakva u licu i tijelu, nadovezuje se druga. Govore li svojim prijateljicama da su masne i nikakve? Vjerojatno ne. Draga, izgledaš top, reći će njima i zalijepiti im vatricu ispod fotke. Ali Ivani Knoll pobrojat će svaki "šlauf" i svaki milimetar celulita.

Lana Jurčević Imate pravo na svoje mišljenje, ali ne i pravo da tim mišljenjem povrijedite drugu osobu

Da se opet vratimo na ono očito - komentiranje njezina izgleda u kontekstu sadržaja koji Knoll svojevoljno obrađuje i objavljuje na društvenim mrežama je shvatljivo, ali općenito proglašavanje žene koja izgleda dobro i normalno masnom bezveznjačom šalje potpuno krivu poruku svim drugim ženama koje, eto, nisu maksimalno utegnute i ne preziru loše ugljikohidrate.

Govore li svojim prijateljicama da su masne i nikakve? Vjerojatno ne. Draga, izgledaš top, reći će njima i zalijepiti im vatricu ispod fotke. Ali Ivani Knoll pobrojat će svaki "šlauf" i svaki milimetar celulita

Ruku na srce, živimo u svijetu u kojem i Jennifer Lopez, ovisnicu o tjelovježbi koja trenira svakodnevno, nazivaju salastom. Nedavno se na internetu povela velika rasprava o tome kako Margot Robbie izgleda prosječno i uopće velika ljepotica kakvom je predstavljaju.

Rambo Amadeus 2012. u Azerbajdžanu uoči Eurosonga Žensko tijelo nije javno dobro kojim se muškarci mogu poslužiti kako i kada im odgovara

Tko je uopće dovoljno dobar za sve te stroge kritičare koji su sigurno, svi od reda, isklesani fitness-treneri i misice sa savršeno simetričnim licem?

Stavit će se u ulogu kreatora javnog mišljenja i rezolutno osobu proglasiti ovakvom i onakvom samo zato što ne odgovara njihovim osobnim standardima, a poslije se iščuđavati količini filtera kojima pokušava prekriti sve mane koje su im nabrojali.

Ivana Knoll bez filtera Ivana Knoll bez filtera (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju