Koliko dobar marketing utječe na opstanak modnih brendova dokazuje strelovit uspjeh francuskog brenda Jacquemus. Iza njega stoji dizajner Simon Porte Jacquemus koji ga je osnovao 2009. kao 21-godišnjak, a do 2022. vrijednost brenda doveo do nevjerojatnih 200 milijuna eura.

Galerija Revija brenda Jacquemus 2019. godine u Valensoleu Duple štikle na reviji Les Sculptures u siječnju 2024. Duple štikle brenda Jacquemus +2 Duple štikle brenda Jacquemus

Ne bi to bilo ništa neobično da se nalazi pod okriljem nekog većeg brenda ili koncerna, ali Simon je neovisni dizajner i to namjerava ostati. To je osnovno. Pokrenuo sam Jacquemus sa svojom vizijom mode i slobodno se igrao s formom i materijalima. U velikoj modnoj kući vjerojatno bih izgubio tu slobodu, kazao je u intervjuu za Numero.

Stručnjaci smatraju kako su za popularnost Jacquemusa, osim vrlo efektnog i često razigranog dizajna, uvelike zaslužne revije koje su pravi vizualni spektakl.

Revija brenda Jacquemus 2019. godine u Valensoleu Revija brenda Jacquemus 2019. godine u Valensoleu (Foto: Profimedia)

Primjerice, prizori s revije Le Coup De Soleil održane 2019. na poljima lavande u francuskom gradiću Valensole tjednima su bili hit na društvenim mrežama.

A hit su i njihove torbice koje redovito možemo vidjeti u street style kombinacijama domaćih ljubiteljica mode na zagrebačkoj špici.
Sudeći prema prvim reakcijama, hit bi mogle postati i sandale iz nove kolekcije Les Sculptures za proljeće/ljeto 2024. godine.

Duple štikle na reviji Les Sculptures u siječnju 2024. Duple štikle na reviji Les Sculptures u siječnju 2024. (Foto: Profimedia)

Ne, oči vas ne varaju, ovo su uistinu duple štikle čije kombinirane potpetice dosežu 10 centimetara. Trenutno se u ponudi nalaze tri različite varijante. Jedna je klasična kožnata u crnoj i bijeloj boji, zatim model sa zmijskim uzorkom i blijedom nijansom žute te najefektnija varijanta napravljena u hot pink nijansi s dodatkom leopardova uzorka i dlakave teksture.

Duple štikle brenda Jacquemus Duple štikle brenda Jacquemus (Foto: Jacquemus)

S obzirom na to koliko trendseterice i modne influenserice vole Jacquemus, nema sumnje da ćemo ih uskoro viđati posvuda na društvenim mrežama, a možda i na svakom koraku.

Biste li nosili ove štikle?

glasova:

Duple štikle brenda Jacquemus Duple štikle brenda Jacquemus (Foto: Jacquemus)

Torbe brenda Jacquemus na zagrebačkoj špici Torba brenda Jacquemus u zagrebačkom street style izdanju Torba brenda Jacquemus u zagrebačkom street style izdanju - 6 Zgodna brineta u sandalama modne kuće Valentino +7 Spoj tenisica i odijela u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice

Novi modeli torbi s potpisom brenda koji Hrvatice obožavaju Le Calino Le Calino Le petit Calino +6 Le petit Calino

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju