Jeste li znali da smo od kraja travnja pa sve do danas bili u razdoblju godine kad Merkur u svojoj orbiti ide tri tjedna unatrag? Razdoblje je to koje nazivamo retrogradnim Merkurom, a ako niste za njega znali, vjerojatno ste ga osjetili.

I to po lošim životnim odlukama, osjećaju da vam ništa ne ide od ruke, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanju bivših partnera, kašnjenju letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

Vjerojatno ste imali osjećaj da je vaš život naišao na jedan veliki kvar i da mu pod hitno treba generalni popravak. Ako pitate zvijezde, taj životni servis dogodit će se već danas, a u nastavku možete pročitati kojim će horoskopskim znakovima izlazak iz retrogradnog Merkura donijeti pozitivne stvari.

1. Blizanci

Na blizance će izlazak iz retrogradnog Merkura najviše utjecati s obzirom na to da njima vlada upravo ovaj planet.

Od kraja travnja pa sve do danas blizanci su se suočili sa životnim nedaćama. Mnogi od njih osjećali su se pomalo izgubljeno, tužno i bezvoljno, a ti negativni osjećaji utjecali su na njihovo svakodnevno funkcioniranje.

Inteligentni, druželjubivi i komunikativni blizanci posljednjih su se tjedana povukli u sebe, a njihova pozitivna energija kao da je na trenutak nestala. Izlaskom iz retrogradnog Merkura blizanci će napokon prodisati, a u sljedećim mjesecima čeka ih poznanstvo koje bi im moglo promijeniti život – i to na bolje.

Osobe rođene u ovom znaku imaju brojne kvalitete, a osoba koja dolazi u njihov život to će prepoznati, cijeniti i neće moći sakriti svoje oduševljenje osobnošću koja krasi blizance.

2. Djevica

I djevicama vlada Merkur, pa će one definitivno osjetiti poboljšanje generalne životne slike.

Posljednjih nekoliko tjedana djevice se nisu mogle opustiti. Konstantno su se vraćale u prošlost i razmišljale o problemima koji se jednostavno ne mogu popraviti. Svaki samostalni trenutak, a posebno prije spavanja one su analizirale svoje i tuđe postupke i to ih je jako iscrpilo.

Sada, kad je napokon Merkur počeo putovati u pravom smjeru, djevice su osjetile veliko olakšanje. U prevelikom analiziranju, koje je svojstveno baš njima, doći će do zaključaka koji će im donijeti puno toga dobroga.

Retrogradni Merkur Ako vam ništa ne ide od ruke, opustite se, kriv je retrogradni Merkur

Njihov perfekcionizam pomoći će im u organizaciji ljeta, koje će biti puno pozitivnih prilika. Zauzete djevice unaprijedit će svoj odnos s partnerom, a onima koji traže ljubav smiješi se odnos koji će poljuljati njihovo čvrsto stajalište da prava ljubav ne postoji.

Na poslovnom planu nadređeni će napokon početi cijeniti vaš trud, a nekim djevicama smiješi se i povišica. 

Merkur će se unatrag okretati još dva puta ove godine. Jedan nastupa u zrelom ljetu - od 23. kolovoza do 15. rujna, a drugi počinje 13. prosinca i traje sve do 1. siječnja 2024. godine. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju